mammatherese

Alla inlägg under oktober 2012

Av Therese Lindström - 12 oktober 2012 12:16

Natten har varit allt annat än lugn! Det har varit en fruktansvärt jobbig natt, som jag sent kommer glömma! ^^

Kevin vaknade i natt någon gång. Gav honom välling och när den var urdrucken stupade jag ner i sängen. Men hinner inte mer än landa så hör jag hur han bökar runt i sängen och är ledsen. Jaha då var det bara och gå upp igen. Stoppar om honom och går sedan tillbaka till sängen. Dras dit som en magnet. Och riktigt trött är jag också. Men hinner bara lägga mig i sängen igen så är han åter igen ledsen. Jag tar upp honom och kollar tempen och den hamnar på 37.7 hm inte långt i från feber. Kanske mår han dåligt av den? gör säkert ont i kroppen. Ger honom alvedon. Pussar på honom och håller om honom i famnen en stund. Sen lägger jag ner honom och smyger sakta ut ur rummet och in till vårt sovrum. Och då hör jag helt plötsligt hur det smäller. Som jordbävning?! Nej suck Kevin har blivit extremt pigg ungefär som jag hivde i ungen 1kg. Så han står upp och hoppar. Samt rycker i spjälerna så sängen dunsar till mot väggen. Okej han får hållas. Jag kan iaf ligga och små blunda. Inte sova, men vila lite. Trodde ja jag. Nej för nu börjar Kevin bli uttråkad och gråter igen. För 711e gången! Nu har klockan blivit 05.00 =/ och Micke ska upp om 40min. Stackare som måste iväg och jobba när han inte sovit mycket han heller. Jag kan iaf passa på att vila när Kevin sover middag.

Sista gången jag var in till Kevin då smetade jag på Alvedon på tandköttet. För det är min sista utväg! Inte har jag lust och gå upp när jag knappt sovit ett skit... Suck! Och JA det hjälper. Kevin somnar vid 05.30 . Själv är jag lite nervös om jag verkligen KAN sova eller ej så det tar en stund innan jag kommer till ro och somnar vid 06.30 efter att Micke åkt till jobbet ^^

Ja som ni märker har natten varit allt annat än underbar! Efter många om och men så somnade han. Kan säga att jag är typ DÖD idag! Fruktansvärt trött och det är säkert älsklingen också <3
Så idag kommer jag inte göra mycket annat än och slappa...

Nu inta soffläge =) kram

Av Therese Lindström - 10 oktober 2012 12:06

Potatisarna är skalade och står nu och puttrar på spisen! Och jag har gjort i ordning "smeten" till dom blivande köttfärsbiffarna! = ) kollar klockan och funderar på om jag hinner göra biffar och slänga in dom i ugnen? Konstaterar att det är ca 2 timmar tills bussen går. Så jo jag hinner =) Hehe!

Så det ända jag behöver göra när vi kommer hem är och fixa brunsås och duka bordet. Härligt!!!!

Nej ska inte se till och fastna här. Har fortfarande saker och fixa med. Och jag vill ju inte missa bussen eller stressa...

Intressant uppdatering eller ej...

Hörs och syns

Av Therese Lindström - 10 oktober 2012 11:03

Tjo...!

Kevin åt ganska bra med mat igår. Så både jag och Micke sa att nu borde Kevin ändå sova hela natten? Men icke. Han vaknade två gånger för och äta. Och dessutom vaknade han med ca 2 timmars mellanrum. Hm skumt....  Sista gången jag var in och gav välling och sa sen godnatt så hörde jag från vårt sovrum hur han bökade runt sängen och gnällde. Gick aldrig upp och in till honom! Då han var hyfsat lugn. Kanske hade han somnat på en gång men drömde något? Eller så var han bara orolig över något. Jag vet inte riktigt? Men efter 5min kanske så somnade både mamma och Kevin gott om. 

Vaknade vid 8.30 och det var skönt och få sova en stund längre på morgonen. Tack älskade gullunge! Men det hjälper inte mycket tyvärr, är fortfarande trött efter nattens springande ^^

Skulle vara skönt och krypa ner i sängen tidigare idag, runt 20.30-21.00 men eftersom det är efterlyst vid 21.00 så vill man ju inte missa det. Det är ju jätte bra =)


Nej nu ska jag ta och skala lite potatis och sen göra "smeten" till biffarna som vi ska äta idag med brunsås = ) mums. Anledningen till att jag ska göra middagen redan nu är för att jag och Kevin ska till bvc vid 14.30 och kommer inte hem fören 15.40 och då blir det så stressigt och slänga ihop maten då samtidigt som Kevin kanske är trött och grinig eller hungrig. Så därför gör jag maten nu och kan ta det lugnt när vi kommer hem.

Ska ju till bvc på 1års kontroll. Får se om han blir godkänd? Men det tror jag *ler* . Brukar inte vara nå problem med herren och så ska han få spruta =/ vilket är mindre skoj..

Nej lär gå...


 

Av Therese Lindström - 9 oktober 2012 15:06

Kevin har ätit väldigt dåligt den senaste tiden! Sitter mest och petar i maten eller så äter han pytte lite. Vilket bara gör honom mätt för stunden. Sen är han gnällig mest hela tiden. Men det är förståeligt. Eftersom han har 3tänder på G så gör det väl ont . 

Idag satt vi vid bordet länge. Vilket var länge sen. Sneglade på klockan och insåg att vi suttit där en halvtimme. Kevin bara åt och och åt =D gissa om jag var glad??

Jag hoppas att det håller i sig. Att han fortsätter äta duktigt <3

Har skalat typ miljoner pytte små potatisar. Vilket inte var kul. Kändes som det aldrig skulle ta slut. Hade god lust och slänga skiten. Men det är ju dumt, så det var bara skala och se glad ut ^^

Om en stund ska jag koka potatisen. Fixa spenat och in med laxen i ugnen. Så som ni ser blir det potatis, lax och spenat till middag. Får se om Kevin orkar äta något då? är ju om en timme i och för sig...

Nej nu ska jag gå ner till tvättstugan med "lilleman" och sen byta blöjan. Där efter glo på Tv. Sen fixa den där maten...

Tjolahopp tjolahej på er

Av Therese Lindström - 9 oktober 2012 11:02

Jag lade Kevin för att sova sin vanliga fm vila igår. Men efter 1½ fick jag inse att han inte ville sova någon middag =) 

Lade Kevin vi 18.45, ungefär en 30-40min tidigare. Och snacka om att han var trött, för han slocknade direkt efter att han hade ätit sin välling.

Vid 00.00 tror jag klockan var så vaknade Kevin av att han låg obekväm. Så det var bara lägga rätt honom, sätta på lite musik och sen somnade han gott om! =) och det var länge sen som en natt har varit sådär smidig så det kändes extra kul.

Vid 06.40 vaknade Kevin. Då blev det blöjbyte och dricka välling! Sen somnade vi om och vaknade vid 08.00 Hade lätt kunna sova en stund till. Var riktigt trött. Men var bara och kliva upp!

Tjuvstartade lite på "julen" och käkade julgröt till frukost och det var jätte gott. Micke köpte ju hem en påse igår med grötris det vill säga julgröten man äter tillsammans med en skinkmacka =)

Har sett att Ica fått in pepparkakor nu och på vissa ställen har även julmusten kommit =O lite väl tidigt enligt mig. Det är likom 2månader kvar till jul....

Nästa gång jag ska till affären, så ska jag kolla efter julmust och köpa en. Är grymt sugen på det. Hehe!

Trodde inte Kevin skulle sova någon middag idag förresten. Eftersom han inte ville sova igår. Men vet ni vad? Han ligger och sover. Utan krångel idag.. Vet inte om det är bra eller dåligt? För då kankse jag får springa upp i natt igen.

Nähe nu ska jag ta i tu med den enorma tvätthögen!


 

Av Therese Lindström - 8 oktober 2012 10:05

I helgen har vi firat Kevin i efterskott. Och fira det har vi verkligen gjort! Har ätit på tok för mycket av det goda. Det vill säga: Tårta, bullar och kakor ^^ 

Inhandlade gansk mycket fikabröd för jag räknade ju med att min farbror, kusin och farfar skulle komma. Men eftersom farbrors bil tydligen var trasig så är det förstårligt att han inte kunde komma. Men varför inte farfar kom det vette fan? Riktigt besviken blev jag. Men men! Inge o göra något åt. Han vill inte, och jag kan inte tvinga han.

Eftersom vi inte ville slänga tårtorna , kändes inte som någon idé eftersom det var inte så jätte mycket kvar så tog jag en bit extra ^^ vilket jag inte skulle ha gjort .

Blev först jätte illamående och sen efter det fick jag jordens magknip! Blev bättre efter en stund. Men fy vad jobbigt det var. Ångrade mig helt klart att jag ätit så mycket som jag gjort ^^ men men ..

Annars blev det ett lyckat kalas =)

Kevin fick en bok av Mia och Stefan.
Leksaker från mig och Micke (i förskott dock)

(Vit body med bilar
Svarta byxor
Mössa) från Niina med familj!

Han skulle få några fler presenter sen i efterskott ^^ var en som glömde presenterna =/ och en annan hade inte dykt upp osv.

Annars har vi inte gjort sådär jätte mycket i helgen. Den mesta tiden har gått åt till 1års firande. Men har varit hos Nina och sen har vi hälsat på John i Ramsberg =)

Nej nu ska jag lägga mig på soffan & vila... Mår fortfarande inte på topp! Kram








Av Therese Lindström - 6 oktober 2012 07:44

När jag väntade Kevin så gick jag på små rosa moln. Jag var överlycklig och sa hela tiden att det skulle bli hur mysigt och underbart som helst med en bebis! Många var då snabba med och tala om för mig att det inte bara är gulligt och pluttinuttigt. Att det faktiskt är jobbigt många gånger. För man kan inte längre sova, äta, duscha, läsa en bok osv hur länge man vill. Men jag fnös åt det och sa men herregud jag har väl en sambo som kan hjälpa till?

När Kevin var ca 2veckor gammal så fick han kolik. Och det var allt annat än pluttinuttigt. Det var KATASTROF. En bebis som skrek från morgon till kväll. Öronen höll på att ramla av, fönsterrutor höll på att spricka och huvudet höll på att gå i bitar ^^

Men vi tog oss igenom det. Jobbig tid men vi fixade det =) sen kom utvecklingsfasen, första förkylning och så tänder. JOBBIGA tider. Men vi tog oss igenom det med. Och vi lär oss mer och mer HUR vi kan hjälpa prinsen när det är som mest jobbigt.

Jag trodde inte att ett barn hade så många jobbiga stunder i livet. Det ÄR tufft men vi fixar det och det känns skönt! ^^ el man har ju inge val... Så nu när Kevin hamnar i någon jobbig period så vet jag hur jag ska gå in och fajtas med det jobbiga. Står inte där som ett frågetecken längre!? =)

Men en sak fattar jag inte HUR i all sin dar jag ska göra och det är med MATSTREJKEN! Suck. Kevin äter knappt ingen mat alls^^ sitter mest och petar. Serverar jag tex potatis, fisk och grönsaker. Så äter han lite grönsaker och fisk. Potatisen rör han inte! Numera funkar mest välling och bröd. Ja jätte bra att han äter det. Men det dryga är att han vaknar upp till 2gånger på natten och vill äta. Avbruten sömn för oss båda... Jag vet att detta är säkert något som går i perioder och det blir nog bättre med tiden. Men ÄNDÅ.

Nog om barn och dess problem ^^

Nu ska jag strax dra gång med tårtbak * 2. Ska fira Kevin i efterskott idag..
Kram 

Av Therese Lindström - 5 oktober 2012 12:08

Tacos är helt klart en favorit maträtt här hemma! Och idag blir de det till middag. Eftersom det är fredag   

Vi brukar äta "vanlig" mat på dom övriga dagarna, men under helgerna äter vi lite mer lyx. Som pizza, hamburgare, kött eller tacos ^^ just bara för att man ska få en speciell känsla, att nu är det helg.

Hur ser eran matlista ut? Blandar ni in lyxrätter mitt i veckan för och pigga upp veckan mer? eller äter ni "vanlig" mat förjämnan? eller gör ni som oss?


Sonen sover middag. Jag ska kika klart här på datorn och sen gå och hämta posten. Fredag idag så det är väl bara reklam el dylikt. Sen ska jag fixa lite lunch till Kevin. Och när han vaknat och ätit ska vi ta oss en lite cykeltur. Måste se vad Kevin tycker om att cykla? =)

Sen fixa middag, tacos. Och sen kommer älsklingen hem och då tar vi helg =) <3

Nej dags och gå...



Ovido - Quiz & Flashcards