mammatherese

Alla inlägg under juli 2013

Av Therese Lindström - 16 juli 2013 21:19

I söndags fick vi problem med Tven, kunde inte kollade på något program alls. Ringde och felanmälde till Telia och dom skulle göra en uppdatering! (Internet funkade innan jag ringde dit) efter uppdateringen dog internet. Så jag berättade det för dom och dom lovade att skicka ut ett nytt modem. Och det kom idag :) men uch vad segt det går. Innan allt detta funkade det skit bra att sitta ute på internet nu segare det som f*n. Suck. Blir värsta störningarna på Rederiet och så var det inte innan. Och det går segt att kolla vissa sidor. Vet inte om vi får ringa Telia igen el hur man ska göra.. Men hur som helst är tillbaka här på internet igen ;) el helt utan har jag inte varit har ju internet på telefon...

Annars händer det inte så mycket här hemma. Dagarna kommer och går :) Idag har världens bästa kompis varit här och lekt ;) Marie och hennes dotter Zoey <3 Snackade skit,lekte och drack kaffe.

Barnen sover och Micke har nyss klipt gräset. Jag sitter här och svär åt segt internet :P ska snart hänta in tvätten som hänger på tork. Sen blir det väl sängen om ett litet tag och sova...

Godkväll....

Av Therese Lindström - 14 juli 2013 09:16

Godmorgon!

Glömde skriva blogg igår, så det får bli idag istället

Igår fick vi besök av världens bästa kompis Marie och hennes dotter Zoey :) satt och chillade ute på altan. Efter en stund kom Maries kompis Louise hit med sin dotter Olivia! Eftersom vi inte kände Louise så blev det lite "jobbig tystnad" . Men efter en stund började vi prata lite allesammans och då blev det bättre. 

När barnen fått ny blöja och lite käk i magen så traskade vi bort till sjön. Där tog Marie & Louise sig ett dopp med sina töser. Medan jag satt med Isabella på en filt och Micke stod en bit bort där alla badade och vaktade Kevin som kastade sten i vattnet, vilket han tyckte var skoj. Något bad för honom blev det inte, förutom att han doppade fötterna :) när vi varit där ett tag så tog tröttheten över och Micke fick åka hem Kevin och ge honom kvällsmat och sedan stoppa honom i säng. Jag, Isabella satt kvar med dom andra lite till..

Sen efter badet drog vi hem till mig. Jag hoppade in i duschen. Marie och Louise med barn gick till pizzerian och käkade. Men jag orkade inte följa med så jag stannade hemma och chillade lite ^^

På kvällen klagade Micke att han hade ont i magen och mådde så illa att han tyckte det kändes som han skulle spy. Vilket han inte gjorde dock! Sedan när gick och lade oss så kände jag på hans pappan och han var glödhet :/ så troligen feber mitt i alltet. Sprang ner och hämtade vatten och Alvedon. Han drack lite vatten och tog alvedonen och sen somnade han.

Och idag verkar han inte må bättre :/ ligger kvar i sängen än och klockan är 9.25 Vet inte vad han blivit drabbad av. Vätskebrist var jag inne på? Men ont i magen av det, vet jag inte?!

Nej nu ska jag vara social mot Kevin som är uttråkad :s

Av Therese Lindström - 13 juli 2013 10:03

Godmorgon bloggvärlden! Strålande solsken idag också, underbart. För det är ju ingen sommar utan solsken ;) eller vad säger ni? 

Jag beställde en hel del med sommarkläder åt grabben i slutet av Maj, och jag tänkte för mig själv att det vore väl typiskt om det skulle bli dåligt väder bara för det så han inte kan springa runt i short och t-shirt. Men inte behövde jag vara orolig för det för det är ju kanon väder nästan hela tiden! :)

Kollade igenom lilltjejens kläder härom dagen & plockade ju undan det som var i storlek 50. Och tog istället fram 62 kläderna! Hittade massor med fina långärmade boyn och byxor. Tänkte då att det faktiskt inte skulle göra något om det blir dåligt väder en dag så man får ta på henne något av det. Men vad händer? Jo kanon fint väder hela tiden ;) haha!

Men med andra sidan man ska väl inte hoppas på sämre väder för då kanske det blir det och då kommer man ju sucka åt det och önska sig sol ;) Får klä på henne alla fina långärmade bonyn i höst istället.

Kom inte i säng fören vid 2.00 i natt & det känns. Trött som fan! Inser nu att det var ganska dumt att lägga sig så sent! Men den där klockan har ju en förmåga att springa i väg ibland :o

Det var jag, älsklingen och en kompis till oss (Fredrik) som satt ute på altanen och umgicks. Vi snackade skit el dom satt mest och snackade, drack en god öl och grillade lite ;) Kan väl inte säga att det var sådär överdrivet roligt. Har ju haft roligare om man säger som så. Ni vet, två karlar som sitter och snackar (oftast pratas det om sådant jag inte kan så mycket om) så då hamnar man oftast lite utanför diskussionerna. Så jag roade mig med telefon istället el pratade lite med Bella <3 och det var inga fel. Inte för jag fick så mycket svar direkt. Men vad gör det om 100år. Hehe!

Undrar vad man ska roa sig med idag? Inte den blekaste. Kanske ska umgås lite med Marie och hennes dotter Zoey. Annars blir det nog rätt lugnt skulle jag kunna tro.

Hur ser eran dag ut?

Nä tja om jag skulle ta och gå ut en stund :))

Av Therese Lindström - 11 juli 2013 15:36

Idag är det en sådan där dag då jag är rastlös och inte riktigt vet vad jag ska hitta på! Kevin är ute med Micke i garaget och det tycker han är jätte kul, så då duger inte jag. Och Isabella hon sover ju mest hela tiden så hon är inte direkt så jätte social :p trodde jag skulle få besök för en liten stund sen, vilket hade varit kul men icke :(

Tänkte åka till Linde tidigare men så ändrade älsklingen planerna så det blev inget med det heller. Hm får väl ta i tu med tvätten istället och sen fortsätta glo på rederiet, i brist på annat.

Visserligen skulle man kunna sitta ute och njuta av solen. Men inte min grej och bara sitta och glo :p

Jahapp nej mata lilltjejen som vaknade nu! <3


Ps... Orka vara den som alltid hör av sig jämnt till alla :s Nej det gäller inte dig Marie <3




Av Therese Lindström - 10 juli 2013 17:14

Tusen tack älskade syster Helena som tagit så otroligt fina bilder! <3

                         
Bilder säger mer än tusen ord...

Av Therese Lindström - 10 juli 2013 10:29

Godmorgon! Vaknade inatt som många andra av att det åskade rejält. Underbart var ordet. För det var verkligen välbehövligt. Har ju varit väldigt dåligt med åska tidigare, men nu har det fått smälla lite och rensat luften lite :) så nu får det gärna bli strålande solsken men inte kvavt! 

Vaknade vid 7.00 då Kevin hade vaknat och var inte på sitt bästa humör direkt. Tror någon vaknat på fel sida av sängen ;p gick upp och käkade frukost. Efter det slappade jag lite framför datorn och kikade runt en stund. När Isabella hade somnat gick jag upp och tog rätt på lite tvätt och plockade även fram kartongen med kläder i storlek 62/68. Mycket av kläderna i storlek 62 har krympt lite i tvätten så lilltjejen kommer kunna använda det, även om vissa plagg kanske är lite stora. De i storlek 68 fick ligga kvar i lådan lite till. Det känns verkligen konstigt att plocka fram 62or. Tckte nyss att hon föddes och hade 50 :) Isabella kan fortfarande ha kläder i 56 som tur är men snart smyger vi in på 62. Mammas och pappas stora tjej! Jag vill stoppa tiden, det går fort.

Har slängt in kläder i maskin och nu sitter jag här och ska strax kolla på rederiet en stund medan Kevin är ute med Micke och Isabella sover <3 sen blir det och ta i tu med tvätten, hänga upp det på tork :)

Just ja måste höra av mig till min fina vän Marie också! Vi pratade om att ses idag? Får se om hon fortfarande vill och har tid?! Annars händer det nog inte så mycket mer här hos oss på 7an ;) njuta av en lugn dag ~

Förresten klickade hem lite kläder till mig igår på HM, sommarkläder alltså. Dock verkar inte leveransen ske fören i slutet av juli, början av augusti :/ men bättre sent än aldrig. Köpte lite linnen och leggins bland annat. Köpte hem ett par svarta tights (?) till Kevin och en blå/vit randig tröja. Han hade exakt en sådan som bebis och jag älskade den. Så nu när jag såg det fanns på HM var jag tvungen och köpa den =) och Isabella får en klänning!

Jag tok älskar kläderna från HM. Det är fina, bekväma och har schyssta priser! I augusti ska jag rensa Kevins byrålåda och plocka bort det som är för litet och sen beställa hem lite nya kläder =) så han slipper gå naken ;) sen ska höstkläder köpas till båda barnen. Som fleccetröjor, skor till Kevin, mössor och så. Och så snart är det vinter igen. Isabellas första vinter och då ska vinterkläder köpas också! ^^

Nej nu rederiet en sväng och sen fixa lite....

Ha en underbar dag

Av Therese Lindström - 9 juli 2013 08:45

Godmorgon! Vaknade vid 7.30 av att Isabella var hungrig och strax efter vaknade Kevin & tjoade inne i sitt rum. Så det var bara att börja morgonen. Men det gjorde inte så mycket för jag hade galet ont i ryggen. Vet inte varför :/

Bra frukost, långpromenad, mindre mat och mycket sallad, drack dåligt med vatten. Norpade två små kex till kaffet. Och åt kvällsmaten lite senare än tänkt. Annars gick det super bra igår :) 

Idag har jag ätit (enligt mig) en bra frukost som bestod av fiber - havregrynsgröt med tinade hallon & mjölk. En knäckemacka med skinka & två kokta ägg! Det var gott & jag känner mig sådär mätt och glad ~ till middag blir det grillat. Så kött, sallad och något till. Vet inte riktigt vad :)

Min önskan är att gå ner i vikt & mitt första mål är att gå ner 6kg. När jag fixat det önskar jag att gå ner ytterligare lite till. Vilken siffra jag kommer stanna vid vet jag inte. Men de 6kg ska bort hur som helst :)

Jag går inte efter någon diet och kommer inte banna mig själv om jag dricker ett glas cola, äter ett kex el hoppar över salladen till maten. För mig handlar det om att äta MER grönsaker och frukt, gå promenader, dricka vatten & njuta av livet :) har inte tid el lust att laga någon special kost till mig. Tillbringar ändå lite tid vid spisen och det räcker :)

Jag är taggad att minska lite i vikt och jag hoppas det går vägen! <3

Nu ska jag svira om, gå ut och njuta av strålande fint väder :)

Av Therese Lindström - 8 juli 2013 08:55

     
Det är såhär jag ser ut! Den bittra sanningen. Ja jag vet att det inte var länge sen jag födde en dotter. Det har inte ens gått två månader och jag är redan skit less på att ha denna "bulldeg" . Har bestämt mig för att jag ska gå ner i vikt :) det kanske blir tufft och det kommer säkerligen fuskas en del MEN jag ska fixa det på något sätt. Jag väger runt 76kg (exakt vikt tas reda på i morgon) och mitt första mål är att hamna på 70kg så det är alltså 6kg som ska bort. När det är fixat så skulle jag vilja hamna på 65kg ~ och midjemåttet är ungefär 115cm :/ kollar exakt mått imorgon.

Efter & ha ätit en bra frukost så ska jag och grabben gå ner till Ica! Det blir en promenad på ca 3km :) ska inhandla lite nyttiga och goda saker som keso m.m

Nej bäst och göra sig i ordning och dra! Ha en bra dag allesammans....

 
Jag vill, jag kan och jag ska! Så nu kör vi :)
 

Ovido - Quiz & Flashcards