mammatherese

Alla inlägg under augusti 2013

Av Therese Lindström - 19 augusti 2013 07:45

   

Igår var Isabella super trött och hon försökte att sova. Men vaknade hela tiden såfort Kevin blev högljudd och det är inte så lätt att säga till Kevin att han måste vara tystare. Så tillslut blev Isabella ledsen och gnuggade sig i ögonen gång på gång.Så jag gick upp med henne och lade henne i spjälsängen! Gav henne lite käk och 1min senare sov hon. 


Tror Isabella sov ca 3timmar. Vaknade och fick käk. Sen hade vi en super glad och nöjd tjej resten av dagen :) Vid 6.45 nattade jag Kevin & när jag visste att han hade somnat så gick jag upp med Isabella och lade henne i spjälsängen. Gav henne mat och sen gick jag ner. Gick upp efter en stund och tittade till henne och hon sov super gott <3 hon vaknade inte något mer. Så jag och älsklingen hade egen tid från 19.00-23.00 Det var underbart. Så vi tittade på film med tända ljus och käkade chips och jordnötsringar, mums. 

Jag älskar att vara med mina barn <3 det är verkligen underbara stunder. Men som föräldrar behöver man ha egentid ibland också :) egentiden vi har är när barnen sover på kvällen. Annars har vi aldrig egentid. För vi lämnar aldrig bort barnen. Visserligen är Isabella inte så gammal men ändå. 


Pengarna har kommit in på kontot :) får ju pengar från f-kassan. Kollade igenom ekonomin & ser att den kommer vara ganska tajt denna månad :( och kommer heller inte få någon mer föräldrarpenning som jag hade förut. MEN det går ändå. Kommer dock få tänka mig för innan jag handlar. Och kommer få snåla ner lite på saker! Men det löser sig...

Nej nu frukost och kaffe så man piggnar till....

Ha en underbar dag! 
  

Av Therese Lindström - 17 augusti 2013 11:12

Glömde berätta en sak. Igår när jag och Kevin gick för att hämta posten låg det ett brev bland reklamen och räkningarna. Och det var från mammablandade känslor. Läste det någon timme senare & blev glad. Stod mycket positiva saker. Bäst av allt hon erkände att hon varit dålig på att hålla kontakten med mig! Och hon lovade att bättra sig. Tilliten är inte den bästa. Men jag hoppas hon håller detta. Så på kvällen när älsklingen kollade på film och barnen sov satte jag mig ner i köket och skrev ett svar tillbaka. Lite senare idag ska jag posta det OM älsklingen kom ihåg att köpa frimärke ^^ 

Älskade mamma jag hoppas vi kan hålla kontakten NU. 


 
Jag ÄLSKAR dig förbannat mycket. Det kan du aldrig ta ifrån mig! <3 

Av Therese Lindström - 17 augusti 2013 10:56

"Snubblat har man ju gjort förr. Det är bara resa sig och gå vidare" 

Ett uttryck som Mickey (på Rederiet) sa. Tyckte det var klockrent. 


Vilken natt. Har sovit dåligt :( då ryggen värkte! Fick ju ryggen knäckt igår och så fick jag akupunktur. Super skönt var det. Men sen på natten kom värken. För att sen i morgon nästan vara borta helt. Skumt, men det är så det funkar ^^ 

Hur som helst vaknade inatt av en smäll mot axeln. Då har fönsterramen ramlat ner på MIG :/ det är såhär att vi bor i ett gammalt hus med små sneda fönster på övervåningen. Mörkläggsgardin man köper för och sätta på fönstret för att det ska bli mörkare finns inte att köpa sneda. Så älsklingen har byggt en träram som vi fäst med mörkläggningsgardin. Så när vi lägger oss på kvällarna sätter vi dit ramen på fönstret och då blir rummet mörkt! :) och vi hade fönstret uppe inatt och det blåste ute så den lyckades ramla. Var inte kul och vakna upp till det ;p

Vid 7.00 vaknade Isabella av att hon var hungrig och strax efter vaknade Kevin. Ingen sovmorgon här inte ;( eller sovmorgon är det ju om man tänker på vissa barn som kan börja morgonen mellan 5.00-06.00 Hade dock gärna sovit till 8.00 :p men men. Klädde på mig själv & barnen. Matade Isabella och sen gick vi ner och käkade frukost. Micke kom precis när jag och Kevin hade ätit klart :p osis... 

Idag ska vi leka med Marie och hennes fina dotter Zoey! <3 ska bli kul. Har verkligen saknat dom. Annars händer det inte mycket. Blir och ta det lugnt.

Nej ska se lite på rederiet och sen hänga upp tvätten på tork. Håller på att tvätta lite.

Ha en underbar dag gott folk.... 


Av Therese Lindström - 16 augusti 2013 11:03

 
Köttgrytan står och puttrar på spisen! :) är lite nervös för hur resultatet blir då det är första gången jag ska tillaga en köttgrya. Men någon gång måste ju bli den första. Såg att Lidl hade billiga grytbitar så vi köpte en förpackning! 

Förut var jag totalt kass på att göra mat. Det "ända" jag kunde göra var koka pasta, steka köttbullar/fisk. Korvstroganoff och sen göra köttfärssås. Resten av maträtterna jag försökte mig på smakade apa ;) men har under 2års tid utvecklas massor. Nu är jag inte lika feg att prova på nya rätter. Och resultatet blir bättre och bättre. Skam den som ger sig el vad det nu heter ;)

Medans köttet puttrar på spisen ska jag ta och glo lite på rederiet i min "ensamhet". Det vill säga älsklingen och Kevin har åkt till Ramsberg till John och hälsar på en sväng. Kevins stora idol. Det är verkligen kul och se hur glad han blir när han träffar John :) och Isabella sover....

Nej bäst och avsluta här...
 

Av Therese Lindström - 16 augusti 2013 07:52

Godmorgon! Idag väckte Kevin mig vid 7.00, men det gjorde mig ingenting. För jag hade ändå så ont i ryggen och det ända som hjälper är att gå upp. Älsklingen & Isabella sover fortfarande då dom tyckte det var liite för tidigt att gå upp då.

Sitter här och kollar runt lite på nätet och Kevin sitter och leker med sina leksaker :) 

Idag funderar jag på att gå igenom mina kläder och rensa ur lite. Har på tok för mycket kläder som jag inte använder. För det har blivit försmå :( har ju fött två underbara barn men aldrig gått ner i vikt i mellan graviditeterna så jag har några kg att jobba på. 

Såhär ser jag ut (inte världens bästa bild) Ska försöka gå ner 10-15kg. Har tyvärr ingen möjlighet att träna på gym, vilket jag önskar. Så det ända jag kan göra är att gå promenader. Funderar på att köpa lite hanltar, hopprep och sen tänkte jag göra plankan och sittups ;) 

 
Undvika att äta godis, fikabröd och dricka läsk. Och äta mer grönsaker, dricka vatten och äta frukt :)

Tänkte ta tag i vikten snart. För Kevin börjar på dagis den 26e och då blir det promenad på ca 2km 3ggr/veckan. Kanske skulle gå en omväg hem så får man gå lite extra... 

Nej nu vaknade älsklingen så nu blir det käka frulle.

Ha en underbar dag! 

Av Therese Lindström - 15 augusti 2013 18:43

Det börjar sakta men säkert dra ihop sig för jobb och dagis för vår del också! 25/8 är det sista dagen, sen drar det igång igen! Vart har dessa 7 underbara veckor tagit vägen? Sommaren han knappt börja och snart är den över. Och det känns sorgligt. Tror dock inte vi är ensama och känna så. Hoppas att ni har haft en fin och rolig sommar

Dom sista dagarna som är kvar ska jag se till och njuta riktigt ordentligt och ta vara på alla fina dagar med mina barn och sambo <3 :) älskar er, förevigt. 

Även om det är tråkigt att sommaren och ledigheten tar slut så ska det bli lite skönt ändå och komma tillbaka till rutinerna. Fast det kommer innebära att jag kommer sitta själv med båda barnen också när älsklingen jobbar. Men det fixar jag ;) även om det kan vara tufft ibland. Det som är mest jobbigt är väl att det är svårt att räcka till. Kevin ropar och vill ha uppmärksamhet och samtidigt behöver Isabella mig. Men en tag i taget så ordnar det sig :)

   
Mina barn är det bästa jag har! Jag älskar dom till månen och tillbaka. Vad skulle jag göra utan er?! <3 Vilken lycka det är att vara mamma till er. Jag är stolt så jag spricker... 

Ni kommer tycka jag är jobbig, ni kommer tycka jag är tjatig. Ni kommer bli tokiga på mig många gånger. Och jag kommer lägga mig i "fel" saker. Men vet ni varför jag kommer vara så? Bara för jag älskar er och bryr mig om er. 

Jag förstod aldrig hur stark kärlek man kunde ha till sina barn fören jag var där. Och nu vet jag! :)) 

Isabella tröttnar på mitt skrivande. Bäst att avsluta! Tror lilla fröken håller på att få en tand. Jag har inte sett någon än. Men dregglar, kass i magen (nog för bebisar kan vara det) jätte grinig, naffsar på handen. Inte nöjd tjej alls :( mammas fina. Åh dessa dumma tänder som ställer till det :/ 

Nej avsluta var det. Innan hon blir tokig på mig... 

Godkväll....

Av Therese Lindström - 14 augusti 2013 21:18

Jag tror inte Isabella har så mycket problem med magen längre. Jag trodde det först. Men det verkar som att det kanske är en tand på G. För hon nafsar på händerna hela tiden och dregglar! Gav henne en bitring som legat i frysen och hon mumsade på den och efter det blev hon en helt annan tjej! Sådär super glad som hon brukar och efter att ha suttit i babysittern och snackat en stund så somnade hon <3 Isabella har nog sovit än 40min kanske utan att vakna till en massa. Så lösningen var nog kanske den där kalla bitringen mot värkande tandkött! Gud så bra det känns när man kan finna en lösning som funkar bra för sin dotter. 

Gör verkligen skit ont i mamma hjärta och se sin dotter så fruktansvärt ledsen! Det ända man kan göra är att gissa sig fram vad det kan vara för problem.. 


Mammas lilla hjärta! 

Sitter och tittar på rederiet i brist på annat. Om ett litet tag blir det och krypa ner i sängen & sova ett par timmar så man orkar gå upp i morgon =) 

Idag har jag förresten varit hos barnmorskan och satt in en p-stav :D så nu blir det ingen mer bebis. Får hoppas denna stav funkar för mig! annars får jag prova något annat.

Nej glo på rederiet ....

Godkväll...

Av Therese Lindström - 13 augusti 2013 17:53

 
I flera dagar har magen funkat bra på Isabella. Hon har varit nöjd tjej och har kunnat sova när hon varit trött på dagen. Men nu två dagar i rad har hon varit kinig/ledsen till och från hela dagen :/ och har ingen riktigt ro att somna. Blundar till men vaknar på två röda när Kevin är högljud el något annat som stör. 

Isabella blir 3månader nästa vecka den 21/8, det brukar ta ca 3månader innan tarmarna har kommit igång och allt funkar. Men det verkar som det kommer ta lite längre tid för Isabella för hon har ju problem fortfarande :/ 

(Bebisar brukar kunna få magknip/kolik pga tarmarna inte kommit igång som det ska) tar tid för kroppen att vänja sig vid maten utanför magen. 

Kevin hade kolik 3månader :/ skrek från morgon till kväll i. Hua det var ingen rolig tid. Såfort Kevin blivit 3månader upphörde koliken och det var underbart! 

Hoppas att Isabellas magknip ger sig snart. Det gör verkligen ont i mamma hjärtat och se henne ha ont. Och det är svårt och hinna göra något om dagarna .. 

Nej ta hand om gumman och sen lägga Kevin <3 


Ha en fin kväll.... 

Ovido - Quiz & Flashcards