mammatherese

Alla inlägg under januari 2014

Av Therese Lindström - 7 januari 2014 07:26

Godmorgon bloggvärlden! :) Det kändes riktigt motigt att lämna sängen, när väckarklockan ringde. Men idag är det ju dagis för Kevin så det är bara till och gå upp. Havregrynsgröten och kaffet är intaget. Och Kevin är påkladd :) Isabella ligger fortfarande & sover. Men ska strax väcka henne, så hon hinner äta lite innan vi ska gå. 

Hinner inte skriva mer, så det fick bli ett kort inlägg denna gång! Men, 

 

Av Therese Lindström - 6 januari 2014 18:19

Har klickat hem lite kläder till mig & barnen från HM. Så mindre pengar i plånboken & några kläder rikare. Längtar tills jag får sms om att paketet kommit :) beställde blanda annat kalsonger med Cars såklart. Så det blir och försöka pott träna Kevin sen. Kanske blir roligare när han får fina kalsonger på! Vi har testat pottan tidigare, men inte gjort något större försökt. Han har provsuttit några gånger och en gång kom det kiss. Duktiga killen <3 

Vad har ni hittat på idag? Här har det inte hänt något speciellt. Har strukit gardiner och satt upp dom med hjälp av älsklingen och sen har jag sytt lite. 

Isabella har varit en gnällspik idag :/ vet inte om hon kanske har fler tänder på väg upp? hon äter inte lika bra som hon brukar och sover heller inte så bra på dagen. Så vid 17.00 var hon riktigt trött, men ville inte lägga henne så tidigt så jag gjorde ording ett bad :) 

 
Isabella väntar på att få bada

 
Att bada var uppskattat. Först lekte hon lite med leksakerna och sedan kom hon på att man kunde använda handen och plaska och oj vad hon skvätte vatten överallt :)

Isabella blev helt slut efter badet och somnade. Men sov bara en kort stund, för nu har hon vaknat igen! Jag diggar verkligen inte hennes krångel på kvällen :/ hon har sedan någon vecka tillbaka ändrat sin rutin. Så nuförtiden får man lägga henne två gånger på kvällen.... Måste försöka få bukt på detta! :(

Nä lär avrunda här.... 

I morgon är det dags för dagis igen och älsklingen ska jobba... 

Ha en bra kväll... Godnatt


Av Therese Lindström - 4 januari 2014 21:21

Att skriva är något jag alltid har tyckt om. Att ha en blogg att skriva av sig i var ganska självklart för mig :) i den här bloggen skriver jag om allt som faller mig in. Om min vardag med mina underbara barn, vikten, dom bra och dåliga stunderna i livet.

Vissa gillar jag det jag skriver och hoppar in här då och då. Medan andra kanske tycker det är ointressant. Men jag skriver för min egen skull, för att längre fram i tiden kunna blicka tillbaka. Så antingen ökar el minskar läsarna! :) 

För att komma till saken, jag har på fullaste allvar bestämt mig för att jag vill och ska gå ner i vikt. För jag är så less över hur jag ser ut och trivs inte längre med mig själv. Sen är det så jobbigt varje gång man ska åka i väg någonstans och måste hitta andra kläder än det jag har hemma (stor t-shirt, leggings el pyjamasbyxor) och konditionen ska vi inte ens tala om, för det är lika med noll. 

Det som jag har tyckt varit svårast är VAD man ska äta vid lunch och middag. Då alla säger olika, att det bästa är att följa Lchf diet. Och andra säger följ viktväktarna och allt vad det nu heter ^^ men har beslutat mig för att jag kommer äta precis som vanligt fast mindre portioner och mer grönsaker. Sen blir det MER frukt och vatten. Och sen försöka sluta äta massa onyttigt som godis osv. 

Jag vill och jag ska :) 

Nej nu ska jag vara social mot älsklingen min och sen blir det sängen! kram och hej

Av Therese Lindström - 3 januari 2014 10:58

Godmorgon bloggvärlden! Sovmorgon till 9.15 idag igen och till frukost blev det färskpressad apelsinjuice, havgregrynsgröt och två ägg. Vilken härlig morgon. Till helgen måste vi börja gå upp tidigare på morgonen för på tisdag börjar Kevin på dagis. Kommer bli tufft att gå upp tidigt annars :/ 

Vad ska ni göra i helgen? Jag hoppas att ni får en fin helg, oavsett vad ni än ska göra. Själv har vi inga planer. Tanken var att barnen skulle sova hos sin mormor. Och att jag och älsklingen skulle få lite egentid, vilket vi ALDRIG har förutom när barnen sover och det är ju inte samma sak. Men det sket sig med det, tyvärr! 

(Får väl ha egentid sen när barnen flyttat hem ifrån, det är vår ända chans) 

Vi har visserligen två kompisar som skulle kunna ställa upp och ta barnen en stund på dagen. Men vet inte vad vi skulle kunna hitta på under så kort tid? Att åka ut och äta det känns som det kvittar då vi kan äta på kvällen när barnen sover OM vi vill äta själva. Bio är varken jag el älsklingen sugen på. Då vi föredrar att se på film hemma i lugn och ro. Och bowla kan visserligen vara kul men det är inget som står högst upp på önskelistan direkt... 

Skulle vi någon gång få chansen, vilket jag inte tror men då skulle jag vilja åka på kryssning med älsklingen och några kompisar eller bara ha en riktigt myskväll hemma. Äta god mat, duscha tillsammans, se film och bara ro om varandra. 
=) 

Men men .... 

Nu ska jag dricka upp kaffet, som jag inte hunnit med. Sen ta mig ann om barnen <3 snart dags och lägga Isabella. Konstigt nog är hon pigg ännu :O 



Av Therese Lindström - 1 januari 2014 10:38

Jag hoppas att ni hade ett bra nyår igår :) som ni förtjänar. Själv hade jag ett riktigt bra nyår, faktiskt det bästa på länge. Allt blev perfekt, hade inte velat ha det annorlunda. 

Vi käkade potatisgratäng och kött, spelade Bingolott (vann inget) drack en söt och god skumpa som hette Mia, och vi tittade på film (Hinsehäxan) och vid 00.00 slaget gick vi ut och tittade på raketer och skålade in det nya året. 

Välkommen år 2014. Ett nytt år med nya möjligheter. Året jag kommer lägga fokus på vikten. För jag vill verkligen gå ner i vikt. Men kommer inte stressa fram. För det får ta den tid det tar. Huvudsaken är ATT jag går ner :) och jag kommer försöka visa min positiva sida lite mer. Och självklart njuta av livet. 2014, jag är REDO. 

Hoppas på ett bättre år utan falska spel, lögner och skitsnack...

Nej ska ta och lägga gumman så hon får sova lite. Och sen försöka tvätta lite. 

Ovido - Quiz & Flashcards