mammatherese

Alla inlägg under mars 2013

Av Therese Lindström - 27 mars 2013 09:21

Förra veckan tog jag det allt annat än lugnt. Jag städade, möblerade om, rensade kläder, packade BB väskan, tvättade kläder och bakade. Två nätter i rad fick jag jobbiga förvärkar :/ jag vet inte om det bara var "slumpen" som gjorde att jag fick det just då eller om det hade med mitt flängande att göra. Hur som helst var smärtan obehaglig, kändes som att föda barn. Så jag valde att försöka bromsa ner farten och ta det lite mer lugnt. Och jag har inte haft förvärkar sen dess så kanske hjälpte det att ta det lilla lugna.

Har tagit det lugnt rätt många dagar och nu har jag halkat efter ganska mycket. Det är stökigt, dammigt och tvättkorgen är full med tvätt som skulle behövas tvättas! Jag orkar inte se skiten mer, så frågan är om jag ska våga ge mig på och fixa allt det där?

Sambon jobbar på veckodagarna, och när han kommer hem från jobbet är han ganska trött så då vill han gärna ta det lugnt. Och det förstår jag. För jag skulle nog också vara trött efter jobbet om jag hade ett ~ På helgerna får jag massor med hjälp både med hemmet och Kevin. Så det är ganska skönt :) så det jag inte orkar/fixar det fixar Micke <3

Men som sagt skiten och tvätten stannar inte upp under veckorna. Så jag kanske får ta och fixa det då :)
Och om en timme ska jag till barnmorskan. Ska bli skönt och komma dit! Prata av sig och sen har jag fått ett nytt problem *suck* som jag ska se om hon kan hjälpa mig med eller om jag måste vända mig någon annanstans?!

Kram

Av Therese Lindström - 26 mars 2013 19:23

Klickade hem en babysitter idag (: 499kr kostade den. Tyckte inte det var så farligt dyrt! Hoppas att lillen kommer uppskatta den. Dels kan den vibrera men sen fanns det även leksaker att bli road utav. Hade ingen babysitter till Kevin och det kan jag ångra såhär i efterhand. Eller jo vi hade två stycken som var skit tråkiga. En blå som man inte kunde göra något i. Mer än bara bli vaggad lite. Och en brun som jag köpte som dock hade en lekbåge men Kevin gillade inte och sitta i någon! Förstår jag det. Skulle inte heller gilla och sitta i dom :p

 

Såhär ser babysittern ut :) Har vela ha en sådan där länge och nu när det finns pengar på kontot så passade jag på! Har "bara" två saker kvar att inhandla men det är inte lika bråttom med det. Och det är gåstol och babygym. Har kvar det sen Kevin var bebis. Men gåstolen håller på att gå sönder och babygymmet vi har är rätt tråkigt :s haha.

Sen är det faktiskt kul och kunna köpa något nytt också. Nästan allt vi har till ett barn är ju ärvt. Ja förutom en del kläder som man köpt eller fått (nytt) alltså ~

Föresten hämtade ju Kevin tidigare idag, vill säga vid 12.00 istället för vid 13.00 . När vi kom hem fick Kevin var ute liten stund på gården, tills han ramlade i leran och blev jätte lerig. Haha. Sen gick vi in och Kevin fick käka (kassler och potatis) när maten sen var uppäten fick han sova middag (: tycker det har gått super bra att göra på det här viset. Men hade ju dock helst sett att Kevin hade kunna gå till 13.00 och ätit på dagis. Men alla är ju olika ^^ han tycker tydligen inte om det. Min lilla toka!

Nej se på Tv och sen sova. Godnatt! Ps. Barnmorskan imorgon

Av Therese Lindström - 26 mars 2013 09:08

 

Såhär ser vagnen ut som vi hade innan vi köpte syskonvagnen! Det är en Emmaljunga, duo sport. Jag har stormtrivts med den från första dag! :) 

Eftersom vi har skaffat en annan vagn så behöver vi inte den här längre så igår satte vi ut den på blocket & vi har både fått mejl och sms. Så kanske får vi den såld inom kort.

Kommer faktiskt sakna den här vagnen! <3 ~


 

(Min underbara son som jag älskar grymt mycket)

Vi har ändrat Kevins dagistider nu och han kommer få bli hämtad 1timme tidigare. Och det beror på att han inte vill äta någon mat på dagis ~ personalen har provat olika möjligheter men Kevin ruskar på huvudet med ett leende och säger näää! Och sen när han kommer hem vid 13.30 då är han jätte hungrig. Förstår jag det. För då har han inte ätit sen vid 09.00 och då en frukt. Har försökt få detta med maten att funka sen oktober då han började men utan resultat. Och vi kan inte fortsätta ha det såhär. Så nu får han sluta tidigare och äta mat med mig hemma <3

Så jag ska strax avsluta skrivande & knalla bort till dagis och hämta min lilla envisa pojke :) först ska vi njuta lite av det fina vädret och sen in för och äta. Det blir potatis och kassler till middag :) mums! 

Nej klockan går. Bäst och dra...






Av Therese Lindström - 25 mars 2013 06:50

Igår åkte vi till Nora och köpte en syskonvagn som Micke hade hittat på blocket ett par dagar tidigare. Hade turen att den fanns kvar   det blev en helsvart Phills & Ted (classic)


    

Har inte hunnit tagit några bilder på vagnen än så en lånad bild från Google får duga ;) men så här ser vagnen ut. Det jag gillar med vagnen är att man kan ha den både som singelvagn men också syskonvagn. Den första bilden visar hur det ser ut när man har den som singelvagn och dom andra tre bilderna visar hur det ser ut när ett syskon åker med. I början ligger bebisen under Kevins "stol" och när bebis växt till sig då kan hon sitta under Kevin nere vid backen typ ;)

Efter att vi köpt vagnen åkte vi till lågprisvaruhuset. Passade givetvis på att provköra vagnen och det gick bra efter lite justeringar :) blev dock förvånad att den var så lätt att köra. Är ju van vid Emmaljungan vi har ;) som är klumpigare ~

Köpte ett par tennisskor till Kevin. Ett par svart, vit och gråa för 49kr. Som hittat :) och så köpte vi ett par gummistövlar också för 99kr. Har fixat fodrade regnbyxor här tidigare så om det skulle regna någon gång så blir inte mitt hjärta blöt.

Nej ska ta och göra oss i ordning och sen knalla bort till dagis! Jag slänger kanske in ett inlägg senare :) ha en underbar dag gott folk. För det ska jag ha :D

Kraaaam

Av Therese Lindström - 22 mars 2013 19:36

 
Härom dagen beställde jag snuttefiltar och paketet kom idag   3st stora och 3små  blev det . Dom små kommer att användas till att torka spyor ~ och dom stora få agera som snuttefiltar.

Valde vit med röda stjärnor på för det kändes ganska neutralt då jag tänkt att både Kevin & bebis ska få dela på dem.

Tusen tack Niina för hjälpen. Var ju du som hittade dem ~ 

Mia & Rasmus kom tidigare idag. Fikade och snackade lite skit. Var trevligt att träffas. Efter att dom hade åkt hem så käkade jag, Micke och Kevin lite mat som idag bestod av pommes, bea sås och schnitzel. Var riktigt gott :D 

Kevin ligger & sover. Micke tittar på Tv. Ska snart göra honom sällskap. Sen blir det och krypa ner i sängen. Inte för att jag ser fram i mot att lägga mig :/ så jävla rädd att få värkar som jag nu fått två nätter i rad. Gör ju så jävla ont   

Jag ska se hur den här helgen blir. Fortsätter det såhär så funderar jag på att ringa in och kanske se om jag kan få komma in på en koll. Så att jag inte börjat öppna mig! ~ säkert inge fara, men kollar hellre en gång för mycket en för lite. Hoppas det är lugnt. Tösen får som sagt vad gärna stanna än 6veckor till iallafall..

Nej ta och glo på Tv ... Godnatt...

 

Min mage <3 tog ett nytt kort idag... Så det är färskt!





Av Therese Lindström - 22 mars 2013 09:50

Man kanske skulle söka jobb på försäkringskassan sen när "skrutten" blivit så pass stor att hon kan gå på dagis. Då skulle jag se till att kö systemet funkar bättre och att man slipper vänta 30-40min. Nej skämt och sido! ~ men förstår inte hur det kan vara så långa köer varje gång man ringer dit? Det sägs att det rings mest på måndagar. Men hur kommer det sig att det är lika lång kö mitt i veckan som en onsdag?! Jag gillar inte att det är så lång kö men det är bara och gilla läget. Det som är mest drygt är att det jag ska fråga tar ca 1min och så får jag ett svar så sammanlagt tar det hela 2min och så har jag suttit i kö 30-40min.. Hm

På tal om "skrutten" som jag kallar bebisen i magen för så önskar jag bara att man kunde spola fram tiden lite. För jag vill att min lilla flicka ska komma ut nu. För det är verkligen jobbigt att vakna på natten & få förvärkar. Det är heller inte kul att känna av dom sura uppstötningarna när man druckit/ätit något som inte varit så bra. Och magen känns tung. MEN som sagt vad bara bita ihop. Snart är hon här, vår lilla tös! <3 efterlängtad? Oh ja.

I förrgår vaknade jag mitt under natten med förvärkar som höll i sig i 45min. Och det gjorde sjukt ont! Kändes lite ungefär som att föda barn el något. Och natten till idag vaknade jag bara trettio- fyrtio min efter att jag somnat av förvärkar som höll i sig ungefär 10-15min. Skönt att smärtan inte varade så länge MEN ont gjorde det lik förbaskat.

Ska till barnmorskan på onsdag & då ska jag prata med henne om dessa förvärkar. OM inget händer innan vill säga. Eller att vi åker in och jag får bli undersökt .

Nej nu ska jag fixa lite mat och sen små plocka lite. Vid ca 15.00 tiden kommer Kevins mormor Mia och min kusin Rasmus hit. Det blir trevligt :D

Ha en underbar dag!!

Av Therese Lindström - 21 mars 2013 09:16

Godmorgon! Gick & lade mig vid 20.45 igår, låg och läste lite. Somnade sedan ungefär vid 21.15 Var verkligen jätte skönt och lägga sig tidigare :) sov fram till 23.00-00.00 kommer inte ihåg vad klockan var exakt för då vaknade Kevin. Hämtade välling och nattade honom på nytt. Somnade ganska snart efter det:) 

Vaknade vid 01.30 av fruktansvärda förvärkar. Låg lite halvtokig i sängen och försökte rätta till mig men en hård mage och en massa värkar så gick det inte. Fick snällt ligga kvar lite halv bekvämt :/ under tiden jag låg där och kved över smärtan så det ända som fanns i mina tankar var att jag ville ha vatten. Haha! ~ men ville inte gärna väcka Micke för den saken skull. Så jag bet ihop och försökte koncentrera mig på att värken. Tog tid för & se hur länge det skulle hålla i sig och ungefär 45min blev det. 

Var lite lustigt för stunden innan förvärkarna så drömde jag att jag var och köpte en spjälsäng ;) haha! Lite skumt ...

När värkarna hade lagt sig skyndade jag upp och dricka vatten och sen efter det somnade jag fort om! Var så otroligt trött. Vaknade nästa gång vid 05.45, kunde inte somna om. Gick upp & käkade frukost med Micke. Berättade om natten för honom. Direkt efter frullen vaknade Kevin! Försökte natta honom. För jag tänkte sova en stund till om han hade somnat. Men energiknippe till son så blev det inge mer sömn.

Kevin leker och jag tar det lugnt. Ska om en stund lägga honom för sin middags vila och sen ska jag slänga i tvätt i maskinen. Och efter det packa BB väskan. Känns som det kanske är dags och fixa det sista (eller ja nappar och blöjor får vänta) men allt annat jag kan lägga i ska ner NU.

Nej återkommer senare el något :)

Av Therese Lindström - 20 mars 2013 08:59

Godmorgon! Det blev inge dagis för Kevin idag. Men vad gör det när man kan sitta hemma och gosa?   inte mig i mot. Fast lite dåligt samvete har jag för att det inte blir dagis, eftersom Kevin älskar att vara där. Men får ta nya tag nästa vecka igen! ^^

Blev plötsligt sugen på nybakat bröd. Så sagt och gjort så slängde jag ihop lite scones. Det finns inget bättre än nybakat bröd :) Kevin som brukar vara kinkig med att äta frukost ibland smällde i sig jag vet inte hur mycket bröd som helst. Med andra ord är brödet godkänt! Tack hjärtat.


 

Igår hade barnen fått lasagne på dagis. Kevin hade inte vela äta något. Antingen var han för trött eller så ville han bara inte ha. Hur som helst hade gjort lasagne hemma också (visste inte att det var den rätten på dagis. Kollar sällan matschemat där) så jag tänkte för mig själv, hoppas Kevin vill smaka på maten iallafall när vi kommer hem. Behövde inte vara orolig, för Kevin vräkte i sig två portioner med mat :) med andra ord hade jag lyckats?! =) det glädjer mig ^^

Efter maten var det dags för blöjbyte. När det var avklarat tänkte jag att jag kan lika gärna sätta Kevin i ett bad. För det är ändå dags för det :) inte en sur min en ända gång! Han satt länge & plaskade, ja ända tills det knappt var vatten kvar i baljan som dessutom blivit kallt. Då fick han komma upp och denna gång utan sura miner ^^

 

Busungen sitter & leker i baljan och tycker numera att det är riktigt kul att bada. Precis som förr. Tror jag botat hans "badskräck" hurra. Kanske jag snart ska fixa badkläder till oss och sen dra till badhuset <3

Innan jag avslutar här för och leka lite med min prins tänkte jag bjuda på en magbild...

 

"Bara"  8veckor kvar till BF och snart försvinner gravidmagen! Ucha vad jag kommer sakna det sen. Även om det är tufft många gånger ^^





Ovido - Quiz & Flashcards