mammatherese

Alla inlägg under mars 2013

Av Therese Lindström - 12 mars 2013 07:59

Godmorgon! *gäspar* idag vaknade jag vid 05.15 av att någon tryckte på kissblåsan ;) hann sova till 05.45 då vaknade Kevin och var jätte ledsen. Skyndade ner och hämtade välling och kände på blöjan som var välfylld (bytte den mot en torr) och under den korta stunden hann Kevin vakna till och bli jätte pigg! Så tror ni han somnade om? Nopp. Fick ligga kvar iallafall till 07.00 sen hördes bestämda protester om att går inte du upp NU mamma då kommer jag se till att skrika rätt ut.

Har en pojke som är världens grinigaste unge i hela Guldsmedshyttan. Men sova en stund till gick då rakt inte. Försöker att underhålla honom så han glömmer bort att vara sur och det funkar hyfsat..

Behöver jag säga att jag är trött idag? Ögonen går i kors. Hoppas att kaffet kan ge lite mer energi. Annars lär jag väl somna stående. Hehe!

Vad har ni för planer för dagen? Jag, Kevin, Nina, Tony och Sandra ska bränna in till stan lite senare. Nina och hennes kids ska bada på badhuset. Jag & Kevin ska kika runt på stan. Ska dels handla hem lite som frukt och våtservetter. Och så blir det väl ett besök på klädaffären kan jag tro . När dom badat klart sen blir det och käka någonstans innan hemfärd :) Hade varit kul och gjort dem sällskap i vattnet men eftersom jag har en son som vägrar att bada eller som inte gillar det så vågar jag inte chansa :p för jag vet hur illa det låter hemma bara. Får ta badhuset när han är mer mogen.

Nej ska ta och hämta den där koppen kaffe. Glo på Tv & leka lite med Kevin. Sen packa skötväskan och fixa vagnen. Sen borde klockan vara så mycket att Nina och co är klara :)

Ha en bra dag. Det ska jag försöka ha! Kram

 

Bjuder på en bild från i somras :p Kevin is crazy...

Av Therese Lindström - 11 mars 2013 10:57

Godmorgon!   Lämnade en gladupptagen kille på dagis idag. Som vanligt hade han fullt upp och inte riktigt tid med och säga hejdå till mig. Vad då känn dig dissad ;) nej men det känns faktiskt riktigt skönt att veta att han trivs på dagis. Hade ju varit jobbigt om han hade gråtit floder varje lämning.

När jag kom hem gick jag upp till övervåningen och städade lite i garderoben. Är hopplös på att hålla i ordning där    för det är alltid stökigt! Men Kevins byrå håller jag ordning minsann :p efter det bäddade jag sängarna. Och plockade undan leksakerna som låg utspridda på Kevins rum.

Tog sen en paus och käkade lite havregrynsgröt. Var välbehövligt med en kort paus. Satt kvar en stund & njöt av en stunds tystnad. Dukade sedan undan och gick sedan upp och rev ut halva "skrubben" el "förvarings rummet" som vi har på övervåningen. Plockade och gjorde det fint där inne. Så snart törs man öppna dörren utan att allt väller ut ^^ ;)

Men än är jag inte klar där inne. Har fortfarande massa kläder att gå igenom. Vissa ska plockas undan och vissa ska Niina ta tillbaka. Tänkte att hon skulle få ta dessa påsar snart. För jag vill gärna bli kvitt med det.

När jag var klar där uppe hade jag ont i ryggen så jag har tagit en paus till och det var super skönt! Men ska snart, efter detta inlägg gå ner till tvättstugan & hämta in den torra tvätten som hängt på tork. Sen packa BB väskan. Även om det är 9veckor till BF vill jag ha det fixat. För det kan gå fort när det sätter igång. Och man vet aldrig om skrutten kommer tidigare heller ^^

Och på tal om BF datumet som är 19 Maj så försöker jag bocka av lite på listan på sådant som ska fixas innan bebis kommer. Har snart 3saker avklarade och det känns skönt. Bara några punkter kvar då ;)

Nej nu bäst jag sätter fart inan jag ska gå till dagis och hämta prinsen <3

Ha en bra dag... Kram

Av Therese Lindström - 10 mars 2013 10:06

Hittade en växasäng på en köp & sälj sida på facebook som vi ska hämta idag :) ungefär såhär ser den ut,

 

Ska bli spännande & se vad Kevin tycker om sängen?! Jag tror det kommer bli bra, eller jag hoppas på det iaf.
Måste dock försöka få in det i mitt huvud att Kevin börjar bli stora pojken. I mina ögon är han fortfarande "liten" . Okej Kevin är "bara" 17månader men när han redan kan så mycket och ska dessutom få en stora pojke säng då är man inte den där lilla pojken längre <3

Och Kevin kommer dessutom kännas riktigt stor när den lilla skrutten kommer till världen. För då är det plötsligt hon som är den lilla :)

Och på tal om bebis. Gud vad jag längtar efter henne nu. Håller på att tvätta upp bebis kläderna så jag kan packa väskan som ska med till BB. Även om det är 9veckor kvar till BF så kan det vara skönt och ha det klart om hon kommer tidigare ;-)

Nej lär hämta Kevin som inte vill sova middag...

Av Therese Lindström - 8 mars 2013 11:24

 

(Kortet är taget i somras någon gång) men såhär ser det ut jämnt när det är dags för Kevin att duscha/bada. Förut så älskade han att bada. Kunde sitta och plaska samt leka med leksaker länge. Men nu gallskriker/gråter han direkt. Och det är ju inge kul för varken honom eller mig. Och jag har verkligen försökt gjort allt jag kan komma på för att han ska acceptera ett litet snabbt bad/dusch. Men ingenting duger! Kan ju inte direkt skita i att duscha/bada honom helt heller. Men orkar inte kriga varje eviga gång heller ^^ Men som alla säger, det går över någon gång! Så jag får väl försöka ha tålamod och vänta. En dag kanske han kommer på att det inte alls är farligt och bada/duscha. Kanske blir det roligaste han vet igen! Till våren/sommaren ska jag fylla badbaljan med vatten och ställa på altan så får han leka och plaska med vattnet och självklart bada om han vill när temperaturen tillåter...

Mammas lilla envisa pojke <3

Idag är det verkligen en underbar dag! :) det är fredag, jag käkade en super god frukost, solen skiner och jag fick hem två tradera paket som jag väntat på! Så nej idag känns det som inget kan gå fel... Härligt och känna en sådan känsla. Ja just vi ska äta en god middag också. Fläskfile, hasselbackspotatis, bea sås, morötter och lök i ugn :D

Nej nu ska jag sätta fart och fixa lite medan busungen sover. Men först äta en bit dajmtårta :P

Av Therese Lindström - 7 mars 2013 10:36

 

Nytaget foto. Vecka 30 (för och vara exakt 29+3) kommer att sakna magen sen när bebis kommit. Det gjorde jag även när Kevin hade kommit. Saknade magen alltså! Men denna gång är det annorlunda, för nu stänger vi igen barnkammaren. Nu blir det inga fler barn. Sista graviditeten och det känns faktiskt bra.

  

Min lilla prins ligger & sover. Kommer nog sova länge idag då han vaknade vid 06.00 Var så trött på slutet att han grinade åt allt och han blev arg på sin käraste ägodel (snuttefilten) som han slängde iväg. Som han annars håller hårt i ... (Niina jag vet nog vad du tänker, att den förra blev borttappad. Men det var en olyckshändelse) hehe.

När Kevin vaknat hur som helst ska jag slänga i honom lite käk och sen knalla bort till Ica & handla (iaf vad jag planerat) sen får vi se hur det går..

Nej nu ska jag glo på Tv en stund..

Av Therese Lindström - 7 mars 2013 08:53

Godmorgon! Idag är jag en trött mamma. Kevin bestämde sig för att vakna vid 06.00 idag, på sätt och vis tur för Micke sov fortfarande (försovit sig) tyvärr somnade aldrig Kevin om efter att han fått blöjan bytt och en flaska välling! Jag som hade hoppas på att få sova lite längre idag när det inte är dagis. Men han är väl van vid att gå upp tidigt när det är dagis så det sitter väl i förmodar jag.

Fick iallafall ligga kvar i sängen till 08.00 (2h) och det var inte helt fel. Tack älsklingen <3 Kevin roade sig själv under tiden. Han kanske tyckte det var skönt och vila när han inte kunde somna om ^^

Frukosten är intagen. Blev plötsligt så sugen på havregrynsgröt så det gjorde jag i ordning och så mackor till det. Mumms! :) Kevin var bra hungrig han med då han vräkte i sig massor med mackor han med :D

Funderar på att knalla bort till Ica om en stund/senare. Vet inte riktigt än. Har inte kommit fram till något ännu. Tänkte handla ingredienser till att göra en Tacogratäng. Och sen även handla lite smått och gott till morgondagens middag! 

Solen skiner så en promenad vore ju inte helt fel. Även om orken inte är detsamma!

Nej ska ta och dricka kaffe och sen fixa lite...

Ps. Mamma berättade förut att när hon var gravid och väntade mig åt hon havregrynsgröt varje dag i 9månader <3 Haha ;) behöver jag säga att hon inte är så sugen på det idag?? 25år senare?!

 

Av Therese Lindström - 4 mars 2013 12:15

Det ÄR underbart att vara gravid. Det går inte att beskriva det, för det måste upplevas! Men ibland är det fruktansvärt påfrästande & jobbigt :/ det som är mest jobbigt är väl att jag inte alltid kan bestämma själv över min egen kropp. Som idag tex. Jag tycker inte att jag har gjort sådär jätte mycket egentligen men att vara höggravid & ha en mage som känns tung och otymplig det är int så lätt alla gånger :s

Har dammsugat, torka golv, startat en maskin med tvätt, fyllt/tömt diskmaskin, gjort rent bänkar och spis, vattnat blommor, plockat undan leksaker och bäddat sängarna. I vanligt fall skulle detta inte kännas så mycket. Men NU är jag helt j*vla slut. Och så ska man snart GÅ och hämta Kevin. Och sen när vi kommer hem fortsätter det... Någon enkel maträtt ska göras, tvätten ska hängas upp och en ny maskin ska startas, Kevin vill ha hjälp och nästa maträtt ska göras (dock bara slänga in i ugnen) MEN ändå...

VARFÖR måste jag vara så envis? Varför kan jag inte lyssna på kroppen? Måste börja ta det lugnt för annars kommer jag väl se till att det sätter igång el något :/ och det vill jag inte, inte riktigt än.

Nej nu lär jag avsluta. Kevin ska hämtas från dagis! Ska försöka vila lite/ta det lugnt OM jag "hinner" och kan..

Kram

Av Therese Lindström - 3 mars 2013 12:36

Större delen av dagen/kvällen kommer vi att tillbringa i soffan    sådan dagar behövs också ibland. Micke var ute igår på party och mår som han förtjänar ;) och jag känner mig lite trött & tung om magen så det är skönt och få vila lite. Har kollat på film, Irene Huss. Det är grymt bra filmer   

Just nu ligger Kevin & sover middag. Och Micke är i väg & hämta hem sin bil (en jävla skoda) ;) haha. Och jag passar på att njuta av lugnet. Hehe!

Ska snart förflytta mig till soffan igen. När Micke kommer tillbaka ska vi fixa lite käk. Och sen vid 16.00 ska vi på kalas. Ska gratta Sandra :) min guddotter & även kusin.

Nej avrundar här...

Ovido - Quiz & Flashcards