mammatherese

Alla inlägg under juni 2012

Av Therese Lindström - 24 juni 2012 09:28

Godmorgon!


Känner mig som en vissen blomma, om man nu kan känna så?! ;) trött, deppig och saknar energi. Trodde det skulle bli bättre efter en kopp kaffe. Det brukar kunna hjälpa, men inte idag. Undrar vad man ska göra då? Får prova & gå en promenad om en stund. Att vädret är gråmulet gör ju inte saken bättre ;/

Idag är det söndag, sista dagen på den här helgen. Den har gått med raketfart igen.  Och i morgon är det åter igen dags för sambon att jobba :/ uch gillar det inte. Men nu är det "bara" 10arbetsdagar kvar, sen får han sin efterlängtade semester och det gillar vi skarpt.

Inte mycket planer under semestern. Förutom att vi ska besöka parken Zoo en dag i Eskilstuna! Kommer nog ta det lite som det kommer. Det mesta hänger ju på vädret. Iaf gött och ha sambon hemma

Ska nog springa ner till tvättstugan & slänga in lite mer tvätt i maskinen och sen lägga Kevin! När han vaknar blir det nog en promenad. Skönt och få lite frisk luft och kanske energin kommer smygandes tillbaka ;D

Av Therese Lindström - 23 juni 2012 19:14

Dricker man öl så sätter det sina spår! Är ganska trött idag. Men har man ett barn som kräver omsorg och uppmärksamhet så får man dissa tröttheten & vara uppe på benen. Men vet ni vad? Jag klagar inte :) jag tar hellre hand om Kevin än & ligger i soffan hela dagen.

Bör tillägga att festa inte är min grej riktigt. Visst förekommer det att jag dricker någon öl ibland. Men det är ju inte party al night long (?) som förut. Jag sitter hellre hemma och dricker någon öl och bara chillar än och går ut på krogen & super.

Aja, nog om det....

   

Har stått i hela dagen. Men nu börjar kvällen lida mott sitt slut. Har gjort mat (tacos) handlat, vikt tvätt, släng i tvätt i maskin, bädda rent i sängen och plockat lite.

Ska strax lägga "lilleman" som är super trött :( och sen blir det onyttigheter (ostbågar och cola) till en film... Sen krypa ner i sängen & sova... Godnatt på Er

Av Therese Lindström - 23 juni 2012 15:21

Käkade tacos tidigare och det var riktigt gött    Kevin fick riven ost och majs att mummsa på. Dock hamnade det mer på golvet än i magen, haha!

Ska strax packa in oss i bilen & åka till affären för & handla. Glömde att handla några saker i torsdags när vi var i Örebro & mathandlade på Willys ^^ bland annat margarin. Tänkte baka en kladdkaka med vit choklad. Är man en gottgris så är man  

Efter affären ska vi köpa en bobbycar. Dock en begagnad, för 150kr. Snacka om billigt :D sprillans nya ligger någonstans mellan 300-400kr ^^  Här har ni en bild, ni som inte vet vad det är för något!






 


Efter det ska vi åka till Storå en snabbis & möta upp en kvinna där, ska köpa byxor av henne. Också till Kevin :) 4par för 20kr. Ibland har man turen vid sin sida :D me like...



  Over and out...

Av Therese Lindström - 23 juni 2012 11:03

Blev en riktigt lyckad midsommar igår    somnade med ett leende på läpparna. Jag hoppas att ni också hade det riktigt bra =)

Vi åkte till Kopparberg som planerat. Men vi hoppade över maten, då dom hade ändrat lite på planeringen och hade tänkt äta senare. Och eftersom vi gick upp tidigt och åt frukost så skulle vi inte orka vänta tills dess ;) men vi ville iaf träffa folket så vi åkte upp & umgick en stund. Och det var riktigt trevligt. Kevin var lite blyg till en början men efter en stund släppte blygheten.

När vi kom hem så grillad vi lite kött som vi åt tillsammans med potatissallad och tomat. Var riktigt gott och mätt blev vi, nästan lite för mätt ;)

Vid 18.00-18.30 någon gång så fick vi besök av Ted, Vicky och deras son Ian. Vilken överraskning :) Vi hade bjudit hit dom, men det var oklart om dom skulle kunna komma så vi antog att det inte skulle bli något och plötsligt stod dom utan för dörren!

Vi satt i köket en stund och snackade skit. Och efter det gick vi ut med pojkarna så dom skulle få leka en stund. Ian gungade och Kevin lekte i sandlådan. Vi vuxna satt och snackade skit och drack en öl ;)

Sen förflyttade vi oss till altan och hängde där en stund. Vid 20.00 blev Kevin trött så jag gick in och lade honom. Och Micke fick för sig och vispa grädde, för han blev sugen på grädde och jordgubbar. Så när jag kom ner och ut till dom andra så käkade vi det och fortsatte och dricka lite. Sen vid 21.30 tiden drog Ted, Vicky och Ian hem :) Jag och Micke gick in och tittade lite på Tv. Men ganska snart gick vi och lade oss. Tröttheten tog över.

Micke fick i sig lite mer öl än jag ;) jag drack inte så mycket. Någon lär ju vara allärt om grabben vaknar, vilket han gjorde en gång vid 03.00 tiden!

 

Ville lägga in en bild, men hittade ingen direkt. Men så fick jag syn på denna bild. Gammal som satan. När den här bilden togs var min kusin Tony 2år, kanske?! Och nu är han 5½år .. Inte för bilden har något med inlägget att göra. Men äch bjuder på den :D


Jag lade Kevin för en stund sen då han var super trött. Gick ner och plockade lite i tvrummet då det såg ut som f*n. Leksaker överallt och även kläder. Och helt plötsligt blev han jätte pigg. Började prata som fan. Hur fasen kan det vända så fort? ;) men nu sover han iaf.. Funderar på att plocka lite i köket också. Tömma diskmaskin och så. Micke ligger i soffan & tycker synd om sig själv. Haha...

Senare blir det tacos och sen ska vi åka i väg en sväng... Morsning!


Av Therese Lindström - 22 juni 2012 08:14

 



~Trevlig midsommar~



Jag hoppas att ni får en underbar dag   Vad rädd om varandra!!! 

Av Therese Lindström - 21 juni 2012 14:09

Bollen är på rullning. Och ingen vet hur länge den kommer att rulla eller vart den stannar! Men det får tiden utvisa. Jag hoppas att det kommer leda till något bra. Men hoppet är ju det sista som lämnar en.

Pratade med en underbar kvinna härom dagen på försäkringskassan. Och det kändes faktiskt som att hon verkligen förstod mig, vilket ingen annan har gjort förut. Jag hoppas att hon håller det hon lovade och att jag till hösten kanske kan få gå ut på praktik. Har dock svårt för och lita på människor men ska ge henne en chans. Vill verkligen inte bli bollad fram och tillbaka igen bara för ingen har ork att lyssna!

Jag vill fixa en praktikplats, har några idér om vart och jag hoppas att det i framtiden ska leda till ett fast jobb :) För jag vill verkligen tjäna pengar & dra mitt strå till stacken! Som det är nu så betalar jag maten & mina räkningar. Resten av det få pengar som blir kvar går till nöjen. Vill liksom kunna hjälpa Micke & betala lite mer här hemma.. Är ju inte gratis och bo i hus ;) 

Så till hösten är tanken den att Kevin ska börja på dagis & jag ska på möte med försäkringskassan och arbetsföredlingen! Säger inget mer än jag hoppas på att få hjälp. Men får väl se?!




 







Nu ska jag kika lite i frysen och skafferiet vad vi har för ätbart kvar & sen om en stund ska jag fixa lite käk :) För när sambon kommer hem från jobbet ska vi bara käka lite snabbt & sen packa oss ut i bilen & åka till Örebro. Vi ska bland annat in på biltema, willys och Ikea! ^^ 

Imorgon är det midsommar <3 Hur ska ni fira denna högtid? OM ni firar den vill säga. Kanske inte alla som gör det?! Själv ska jag och pojkarna (Micke och Kevin) åka till Rundberget, hem till Mia och Stefan. Där vi blir bjudna på lite god mat. Ska bli riktigt roligt & träffas igen! Och Mia som inte har träffat Kevin på länge <3 

När vi kommer hem så blir det lite jordgubbar med glass el grädde :) sen blir det någon öl/cider.
Ha en underbar dag i morgon! =) Det ska vi ha...

Av Therese Lindström - 21 juni 2012 09:59

Nu har jag bestämt mig för att den 1/8-2012 ska jag börja äta efter LCHF diet. Mitt mål är att gå ner 10-12kg :) och att midjemåttet ska minskas en aning!

För inte så länge sen så gick jag 40mins promenader, drack 2liter vatten om dagen, undvek godis och käkade sallader. Kände mig nöjd till en början men sen hände något & jag lade det hela åt sidan. Vilket inte kändes bra.

Den här gången tänker jag inte börja huxflux, för det verkar vara då det bara skiter sig med allt. Så nu tänkte jag prova att sätta ett datum och sen planera lite inför den kommande tiden tills det är dags och köra samt även under tiden jag ska hålla på med LCHF.

När jag sen har lyckats gått ner i vikt och tappat en del runt midjan & jag känner mig nöjd. Då tänker jag banne mig hålla magen i trimm ;) Kommer bara tillåta mig själv att bli en "tjockis" när vi väl bestämer oss för och skaffa 2an (alltså en bebis till) det är det ända undantaget.

Jag kommer att äta godis, fikabröd ect fram tills 1/8 sen är det slut med det :) sen blir godiset utbytt mot frukt och grönsaker   om det är kalas då kanske man unnar sig en liten tårtbit el en bulle. Men helst inte. Det är iaf som jag tänker & känner nu. Sen vet jag inte hur det blir när jag väl börjar..

Jag kanske kommer fortsätta unna mig något gott tex endast helgerna, det vet man inte. Men maten kommer iaf bli utbytt mot det sundare.

Ska kolla på bibblan efter böcker om LCHF och läsa på lite sen...

Nej nu ska jag ta mig ann om sonen <3











Av Therese Lindström - 20 juni 2012 14:05

Blev en lite roadtripp idag :) Jag och Kevin följde med Nina till Kopparberg/Ställdalen. Inte världens roligaste hålor men vi slapp sitta hemma & uggla   Nina skulle köpa en liten studsmatta & en rutchekana där av denna lilla tripp. Innan vi skulle åka hem så stannade vi till på affären "lådan" . Jag skulle inte ha mer än våtservetter & välling, så jag skulle inte spendera mer än hundra kronor var det tänkt. Men som vanligt lägger man alltid ner massa annat. Så idag blev det våtservetter, majskrokar, efterrätt, välling, fikabröd, cola, snus och godis ;) trött man blir på sig själv ibland...

Nu ligger Kevin i sängen & "pratar" . Han verkade så trött och eftersom han inte sov så mycket i bilen så tänkte jag att han skulle få sova en stund nu. Men verkar inte hålla med ;) får se om jag får hämta ner honom snart eller om han inser att han är trött.


Jag ska plocka lite i vardagsrummet då det ser ut som en bomb har slagit ner. Hehe! Sen bara sitta ner en stund och chilla. Sen blir det och fixa lite mat (pommes och korv) gott och enkelt ^^ sen invänta att sambon kommer hem <3 Blir extra trevligt för Kevin & få träffa honom eftersom dom aldrig träffades något igår :(

Fattar inte varför, men det känns som det är fredag idag :O så jag går runt och tror det är lördag i morgon. Haha. Förvirrad en aning ;) får skylla på solen. Nej nu ska jag plocka lite





Ovido - Quiz & Flashcards