mammatherese

Alla inlägg under september 2012

Av Therese Lindström - 9 september 2012 09:13

Igår när vi var hos Nina på loppisen, så var en bekant till oss där och hon frågade mig om Kevin har hållit på och tagit sig mot öra mycket? Ja sa, ja lite. Men inte sådär jätte mycket. Då sa hon att han ev kunde ha öroninflammation.

Och natten till idag har varken jag, Micke eller Kevin sovit speciellt många timmar. Kevin har skrikit/gråtit stort sett hela natten =/

När vi väl lyckades somna, så hade vi en vilding som snurrade runt i hela sängen. Så jag fick sova ute på kanten och var nära på att ramla ur sängen. Hehe. Men det spelade ingen roll, bara vi fick sova lite.

På morgonen ringde jag in till 1177 och rådfrågade dom lite. Verkar vara så att Kevin har fått öroninflammation. Blev hänvisad att ringa jouren i Linde. Vilket jag gjorde och vi ska komma in till akuten vid 10.30 så får dom undersöka lilla hjärtat. 

Blev riktigt bra bemött i telefon. Inga konstigheter! Så det kändes skönt. För annars när man har ringt till 1177 och rådfrågat då har man nästan blivit dumförklarad. Och jag kan säga att jag är inte den som ringer in för minsta lilla..

Nähe nu fixa i ordning oss och sen åka till akuten.... Får se vad dom har och säga?



Av Therese Lindström - 8 september 2012 08:42

Godmorgon! =) Idag ska vi åka till Storå och gå på loppis hemma hos Nina med familj =) se vad dom har att sälja? Får se om vi hittar något. Sen tänkte vi även hämta Kevins dop present från Sami och Toffe. Dom hade beställt något över internet. Den skulle ha kommit förra veckan egentligen, men blev borttappad på posten =( så dom fick skicka en ny som har kommit. Ska bli spännande och se vad det är? Sami sa att han kunde berätta vad det var. Men jag ville inte veta i förväg =) 

Hur ser eran lördag ut? Ska ni hitta på något kul? =) berätta om ni vill.

Tänkte lägga ut lite annonser. Har en hel del som vi skulle kunna sälja. Får se hur det går? om vi får något sålt. Annars tänkte jag ev ordna en loppis här hemma på gården någon helg =)

Nähe kolla lite bloggar och sen invänta att Kevin vaknat så vi kan dra till Storå ^^ =)

Av Therese Lindström - 7 september 2012 19:58

Att måla naglarna går i perioder för mig. Ibland tycker jag det är jobbigt och det blir så kladdigt! Men ibland tycker jag det kan vara riktigt kul. Hehe! Just nu är jag inne i en målar period =)


Har precis avslutat klart mitt målande och resultatet blev annorlunda. Men helt okej, vad tycks?


 


Fick lust att kladda på lite färg på naglarna. För just nu har jag lite tråkigt :p för sonen sover och Micke hjälper grannen. Vilket inte skulle ta så lång tid (varit borta över en timme) får se när han dyker upp. Då ska vi ev kolla på arga snickaren. Men det beror helt och hållet på när han kommer hem. Känslan säger mig att det inte blir något =/


 


~ Jag ~ gillar inte att vara med på kort. För jag tycker alltid jag blir så ful... Inte för självförtroende är på topp, men tycker jag ser bättre ut i verkligheten. Jag gör mig inte bra på foton ^^ 


Från sak till sak. Men Kevin har blivit jätte röd "där nere" . Och det blir inte bättre fast han har fått vädra rumpan och vi smörjer in honom varje dag med både salva och "babypuder" .

Det blev ytterst lite bättre, men sen efter och ha sovit en hel natt så på morgonen är det sådär ilsket rött igen =/

Så nu har nu varit på Ica och köpt nya blöjor (libero) får hoppas att det blir bättre. Innan hade vi "Willysblöjorna" . Det tråkiga är att vi har ca 40st kvar. Men kan ju inte vänta tills dom tagit slut.

Får se om det är blöjorna som är boven i dramat? Har det inte blivit bättre nu under helgen så får jag ringa bvc och bolla lite med dom. Kevin verkar inte ha sådär jätte ont, för han "visar" inte det. Men det ser iaf inte sådär jätte mysigt ut...

Nähe nu ska jag slänga mig omkull i soffan och vila ryggen. Har åter igen ont =/
Godnatt, sov gott



Av Therese Lindström - 7 september 2012 14:25

Har dammtorka och flyttat om lite i skåpet i köket där vi förvarar bunkar, elvispen, matlådor m.m blev nöjd med resultatet. Hoppas bara att vi håller det såhär nu. Vi brukar ha en förmåga och slänga in det lite huller om buller när vi plockar ur diskmaskinen. Hehe! 

Har dammsugat och torka golven både på övervåningen och här nere. Och jag har även plockat undan en massa saker som gjorde att det såg stökigt ut på vissa ställen =/ 

Ska strax dammtorka. För det är en massa damm på fönsterbrädorna, Mickes skrivbord, "bokhyllan" och Tvbänken =/ 


När det är fixat ska jag fixa dagens middag också. Som tur vad har "gubben" beställt enkel middag. Vilket passar en dag som idag =) 

Sen blir det och ta det lugnt resten av dagen. Lite soffmys i soffan alla tre kanske? =) <


Nu kolla vad Kevin pysslar med. Trodde han ville sova, men verkar inte så?! 

Av Therese Lindström - 7 september 2012 11:46

Jag trodde inte vi hade så mycket saker, men där hade jag fel. Vart kommer alla saker ifrån? Dessvärre har vi på tok för lite med förvaring. Förut hade vi två skåp som vi hade böcker och lite andra prylar. Det var så bra. Men nu har Kevin blivit så stor att han kan öppna skåpen och riva ut precis allt. Så nu har vi blivit tvugna och ta bort sakerna från skåpen =/ men vill ju inte att sakerna ska gå sönder. Ännu mindre att han ska göra sig illa.

Så nu har jag ägnat en bra stund med att flyttat om sakerna. När Micke kommer hem ska jag hämta ner kartonger från vinden och rensa undan lite. Funderar sen på att öpnna en loppis & sälja av lite. 

Det kommer finnas vuxenkläder, barnkläder, leksaker, några bilsaker och kökssaker. Säkert mycket mer. Hehe! =) Meddelar alla när jag ska ha loppis och kommer skylta vid vägen! ^^

Nu ska jag pyssla vidare. Snart lär min plutt vakna också. Han har sovit drygt 2timmar. Duktiga killen <3

Av Therese Lindström - 7 september 2012 10:10

Godmorgon! Fredag idag =) och det är riktigt nice. Vilket innebär att Micke kommer vara ledig två dagar. Då har man chans och hitta på lite mer än när han jobbar om dagarna ^^

Idag ska jag ta i tu med städningen. Vilket inte är det roligaste att göra, men efteråt när man ser resultatet så är det ju riktigt nice. Tänkte plocka i förvaringsskåpet i köket, dammsuga och torka golv.
Samt bädda rent i sängen.

Annars har vi inga planer för dagen. Tar det som det kommer =)

 

En äldre bild på mig! Måste införskaffa lite nya kort märker jag... Både på mig och Kevin bus.

Nej sätta fart med städningen. Så jag blir klar med det och kan göra vad jag vill sen! Ha det gott så länge gott folk..

Av Therese Lindström - 6 september 2012 06:44

Godmorgon! Idag vaknade Kevin vid 06.00, åter igen hade blöjan läck igenom. Så han var dyblöt om bodyn och byxorna =/ inte konstigt att man inte kan sova då. Tog av dom blöta kläderna och satte på en ny blöja. Sen när jag skulle klä på honom en ny pyjamas så inser jag att Kevin har knappt ingen pyjamas kvar. Fick sätta på honom ett par pyjamas byxor som var gränsen till för små och en vanlig t-shirt =/

Kevin äger två pyjamas (smurfarna) och en blå/vit randig och dom är pytte lite förstora. Men då har han något att växa i. Så dessa två pyjamas är dom ända som sitter hyfsat bra. Men dom låg naturligvist i tvättstugan på tork!

Sen har han kanske 2-3st pyjamasar som GÅR att sätta på sig, men dom är egentligen försmå det vill säga att tröjorna är som magtröjor. Minsta lilla som han rör sig så åker tröjan upp och hur skönt är det? Och byxorna går inte ända ner till fötterna som dom borde =/

Jag måste införskaffa lite nya pyjamas åt Kevin! För såhär går det inte och hålla på. Har köpt en pyjamas som Niina ska ta med sig till kyrkis. Får hoppas den sitter som smäck. Och sen har jag budat på två st på tradera som jag hoppas ska vinna. För såfall har Kevin 4st..

Tänkte hur som helst se till att Kevin har iaf 6st. För då har vi i reserv om någon ligger i tvätten! =)

Nähe nu måste jag göra mig i ordning. Det är dock 2timmar kvar tills bussen går, lite drygt. Men gillar inte att behöva stressa. Gillar och ta det lugnt och göra saker i min takt =) hehe.

Kram och ha en underbar dag!

Ps. Kevin somnade om!

Av Therese Lindström - 5 september 2012 20:33

Det är ca 1 månad kvar tills min busunge fyller 1år. Vart har tiden tagit vägen? Jag tyckte inte det var länge sen som han föddes. Kevin vägde då 3650g och 52cm lång. Och nu väger han 11060g och är 79cm lång. Lite skillnad? Från att ha storlek 50 till 80/86 på kläder.  Visst är det jätte kul att Kevin blivit äldre. För nu förstår han när man leker och kan äta lite själv. Roligt och se hur han utvecklas =) Men kan ändå inte fatta att min lilla plutt har blivit så stor.

Det spelar ingen roll vad jag vill, han växer och blir stor iaf ^^ hihi.

Tänkte lägga ut lite bilder på vad Kevin önskar, när han fyller 3oktober =)

               

1. Pyjamas (har väldigt dåligt med det)
2. Mössa (gärna en sådan som är på bilden)
3. Varma gosiga vantar
4. Vinterskor
5. Byxor (har dåligt med det) ett par jeans och mjukis byxor
6. Svart body (alltid vela ha det)
7. Vit body

Klädstorleken är som sagt 80/86 =)

2månader kvar tills jag fyller 25år. När jag var liten var alltid min önskelista lång. Men den tunnar ur ju äldre man blir =) nuförtiden tycker jag bara det är roligt om folk vill komma och fika. En blomma brukar sitta fint dock.

Har faktiskt kommit på en sak som jag önskar. Hihi. Och det är,

 
Den här pyjamasen. Fins på HM för 199kr. Det måste inte vara exakt den här. Det kvittar med färg. Men önskar iaf sådan här tunna byxor och gärna en tunn tröja. Fast jag skulle bli glad för vilken pyjamas som helst *ler*

Nej nu ska jag ta och se på Tv med älsklingen. Sen krypa ner i sängen och läsa. Sen sova =) i morgon blir det Kyrkis igen... Som vi längtat! <3

Ovido - Quiz & Flashcards