mammatherese

Alla inlägg under augusti 2012

Av Therese Lindström - 19 augusti 2012 15:20

Tvingade (skämt och sido) sambon att åka till Linde tidigare för att jag ville kolla efter dop kläder till Kevin! Dopet är inte fören om 15dagar men det känns väldigt skönt & vara ute i god tid med sådant som kan ta tid! Tex att hitta dom perfekta kläderna. Jag hittade inga kläder på varken mejk eller kläd affären bredvid :-/ så det kändes rätt onödigt att vi åkte in. Men det är ju inget man vet i förväg! :-)

Men nu när jag satt vid datorn & kikade runt på nätet så fann jag äntligen passande byxor till Kevin på tradera! Ett par svarta jeans. (Skjorta till det har vi redan hemma)!

Imorgon ska jag åka till stan med Niina & då ska jag köpa ett par vita strumpor till Kevin som han ska ha vid dopet. Dom färgglada som vi har hemma blir nog inte så snyggt till dopkläderna. Eller vad tror ni?! Kanske skulle slänga på honom mint gröna strumpor?! ;-)

Som sagt vad nu kan jag pusta ut för nu är Kevins kläder fixade och även mina! Vad sambon ska ha för kläder det får han sköta själv :-) Tror han är så pass stor att han kan ordna med det själv.

Nu är det baratårtorna kvar som ska beställas eller bakas. Och så ska vi inhandla lite annat. Sen så är vi redo att döpa vår älskade son!

Känner mig ganska lugn just nu, men när det väl är dags kommer jag säkert vara nervös och skaka som ett asplöv! Hihi. Ja jag vet att det "bara" är ett dop. Men för mig känns det så stort. Jag (själv) ska planera ett fint och bra dop för min son och för alla gäster. Vill då lyckas. Att jag säger att jag är själv är för att Micke lämnar över all planerande till mig! Men han är allt med i ett litet hörn.

Nähe nu ska jag duka fram lite fika på altan. Kevin bus kommer snart att vakna & då blir det lite mys där ute på altanen.

Av Therese Lindström - 19 augusti 2012 09:04

Tänk om man kunde skriva brev upp till himlen. Då skulle jag skicka massor med brev och foton till min älskade farmor. Varför är det ingen som har uppfunnit den möjligheten? Idag saknar jag farmor väldigt mycket, saknaden sköljde över mig. Varför just idag? det har jag ingen aning om?! Det här inlägget kommer inte bli ett vanligt inlägg. För jag tänkte nämligen skriva ett litet "brev" som är tillägnad till henne. Tror dessvärre inte att hon kommer ha möjlighet att läsa. Men skönt och skriva av sig :-)

Hej älskade, underbara farmor! Solen skiner ute & det är lagom varmt ute. Hoppas solen lyser uppe vid dig också Förlåt för att jag inte har varit vid graven på jätte länge, det är nog snart 1år sen sist. Jag skäms för det :/ hoppas att du förlåter mig för det. Men med en "liten" som tar upp all tid så är det inte lätt. Eller så liten är han inte längre, han blir ju snart storapojken. Han fyller ju snart 1år. Den 3/10

Sen när man inte har körkort så måste jag antingen krångla med bussen eller gå till gravplatsen, vilket tar en stund. Så därför har det inte blivit så flitigt med besöken! Men snart drar "kyrkis" igång igen och då ska vi försöka ta oss dit och då kommer jag förbi igen :)

Jag vill bara tala om jag saknar dig jätte mycket <3<3Önskar att du fortfarande fanns kvar hos oss! Och jag älskar dig också jätte mycket...

Lär fixa och dona lite medan Kevin sover. Puss och kram

Av Therese Lindström - 18 augusti 2012 19:53

Haft full upp hela dagen, men jag klagar inte! Det är roligt när det händer saker än att man bara sitter hemma & ugglar. Som jag & Kevin alltid gör annars.

Vaknade, käkade frukost och fixade i ordning oss. Åkte till Örebro för och mathandlade. Efter det hoppade jag och Kevin in på Klädjätten, tänkte kolla om det fanns fina dop kläder till Kevin eller ett par leggings till mig. Men det fanns ingenting av det jag var ute efter :-/ Micke släppte sen av mig och Kevin vid Ica maxi där vi kollade efter kläder. Hitade inget till Kevin. Men till mig fann jag ett par blåa legings som jag köpte :-) 

När vi kom hem gjorde vi iordning tacos & käkade det. Och det var riktigt gott! :D när vi hade ätit så åkte vi till pappa och hälsade på. Snackade skit en stund! Sen drog vi till Storå & snackade skit med lite folk där. Sen in på Ica en snabbis. Handlade några varor som vi glömde handla på willys. Sen drog vi till Linde en snabbis.

Phu, en lång men bra dag! När vi kom hem plockade jag lite, startade diskmaskinen och sen nattade jag prinsen

Ha en bra kväll... Nu avrundar jag! :D

Av Therese Lindström - 17 augusti 2012 20:34

Ska strax stänga av datorn, men först ska jag kolla igenom favorit bloggarna & se om någon har uppdaterat sin blogg! Sen blir det lite soffhäng med älsklingen! älskade barn.

Imorgon bär det av till Örebro & mathandla. Ska bli underbart. För just nu är det mesta slut :-( både när det gäller maten men även toalett artiklar, våtservetter och blöjorna ja det finns ett par kvar men snart är även de också slut..

Sen blir det ett besök hos pappa som ska prova knäcka min rygg. Känns som jag har fått en liten "knut" . Han ska även visa några enkla tips på hur man själv kan knäcka sin rygg :-)

Så mycket andra planer för dagen har vi inte. Tar det som det kommer. Kanske blir ett litet besök i skogen också för och se om det kommit någon kantarell. Men det tror jag inte då det varit varmt och det är tort i marken. Men får se ;-) hoppas kan man alltid göra!

Nähe kanske skulle vara social, innan sambon tycker jag är tråkig ;-D Godnatt

Av Therese Lindström - 17 augusti 2012 15:28

Jag har velat köpa namn nappar ganska länge nu, men det har inte blivit av! Jag går in på en hemsida där napparna finns, väljer ut vilka färger jag vill ha & lägger dom i kassan. Men sedan tar jag bort varorna och lämnar sidan utan att ha beställt något! Jag vet inte varför, men vissa av hemsidorna har kännts så oseriösa. Så jag har inte våga chansa! Men chansar/köper jag aldrig så får Kevin aldrig dessa nappar och jag kommer ångra mig sen den dagen han inte använder napp längre ;-) men då får väl framtida syskonet chansen istället..

Gäller att vara försiktigt när man beställer på internet. Det kan bli fel så lätt. Och det vill man inte riskera!


Får se om det blir nappar eller inte i slutänden. Men nog om det :-)

Var över till grannarna Birgitta & Brian för en stund sedan. Brian höll på med traktorn och Birgitta rensade vid svartvinbärs busken. Så jag & Kevin höll Birgitta sällskap & snackade lite skit med henne! Var riktigt trevligt. Dessa grannar är nog dom bästa som finns

Kommer aldrig glömma dessa underbara grannar! Ni är bäst :D

Kevin ligger & sover sin em vila. Jag ska strax gå ut i köket och kocka lite! Dagens mat skall göras. Med lite hjälp från Micke igår så vet jag vad jag ska göra för mat och det känns riktigt bra! Idag blir det pommes, znitschel och beasås. Nyttigt kanske det inte är, men gott.

Nähe kanske ska sätta fart! Vi ses och hörs....


Av Therese Lindström - 17 augusti 2012 09:57

Godmorgon!   Fredag idag & det känns riktigt gött. Och det är ju för att Micke jobbar sista dagen på jobbet för den här veckan, sen får han lite helg och då har man lite mer tid att umgås! I morgon bär det av till Örebro & mathandla. Vi ska även köpa en barngrind och sätta vid trappan både uppe & nere. För Kevin vet hur man tar sig upp på ett trappsteg numera. Så nu är det dags för en grind, innan en olycka sker! :-/ Kevin utvecklas hela tiden, man hinner inte mer än observera att han lärt sig något nytt fören han har lärt sig ännu något mer! Jag hänger inte alltid med, men det är samtidigt väldigt roligt. Min lilla prins är verkligen så himla duktig <3

Idag var det egentligen meningen att jag och Kevin skulle ha åkt till stan & uträttat lite ärenden. Bland annat kolla upp vad dom tar för priser på doptårtor och sen kolla efter lite kläder till både mig och Kevin till dopet som äger rum 2september. Men vi hoppade det och stannar hemma istället.

När man bor där man bor, så går det inte så många bussar in till stan! Och eftersom Kevin är i stort behov att sova sin fm lur så skulle han missa den om vi åker in till stan! (Kevin sover helst inte i vagnen, om så sover han bara kort stund) och sen tycker jag det är lite knöligt med och leta upp ställen där man kan värma på burkmaten! På dom flesta ställen måste man fråga någon personal på ett café och dom brukar inte veta hur mycket man ska värma på maten och så får man krångla med det. Och Kevin kan ju inte bara leva på välling och banan under tiden vi skulle vara i stan (ca 4timmar) går ju inte så många bussar hem heller!

Det är nu man skulle ha det där körkortet. För då hade vi kunna åka in till stan när Kevin vaknat efter fm vilan och uträtta ärenden och sen åka hem innan Kevin blir allt för hungrig! Men nu har jag inte körkortet och det har jag fått sota för många gånger! Men ska försöka ta och fixa det där kortet snart. Det kommer underlätta en hel del. Ja jag vet att bensin kostar en del och att bilen kan krångla! Men då slipper man åtminstone krångla med bussen, anpassa tiderna efter den osv... 

Hur som helst idag bli det iaf en lugn hemma dag istället för att åka till stan. Ångrar mig lite att vi inte åkte in. Men lär ju tänka på Kevin också. Han går ju före numera :) och det finns fler dagar att åka till stan på! =)

Ska läsa lite bloggar och sen plocka lite här hemma. Ska även försöka hinna med och dammsuga lite! Får se om Kevin tillåter det sen? annars får jag ta det när Micke är hemma sen..

 




Av Therese Lindström - 16 augusti 2012 20:11

Kevin är nattad. Det gick inte riktigt som jag hade tänkt. För Kevin blev ledsen & det gör ont i mamma hjärtat. Men nu sover han iaf efter en extra puss & kram

Snart ska jag och älsklingen bänka oss vid Tv, kolla på repris på arga snickaren. Riktigt intressant program! Förut tyckte jag inte det var så roligt. Men sen "lärde" jag mig och gilla det och det blev ett favorit. Hehe! Sen blir det & krypa ner i sängen. Det är ju faktiskt en dag i morgon också!

Funderar på om jag & Kevin ska ha en mamma och son dag på stan i morgon. Kläder behövs inhandlas, tårtpriser behövs kollas upp och så skulle det vara trevligt med ett besök på biblioteket. Men som sagt inget är bestämt. Får se i morgon när vi vaknar vad vi känner för? det beror också lite på hur natten blir.

Nej ska kolla hur det går för älsklingen som sliter som djur med pelletsen som vi fick hem idag. Önskar att jag hade möjlighet & hjälpa till. Men dels måste någon ha koll på Kevin & sen är min rygg på tok för dålig för att konka säckar.

Avrundar här och stänger av kära datorn! Godnatt, sov gott..

Ps. Bjuder på en bild på mitt lilla hjärta

 

Av Therese Lindström - 16 augusti 2012 14:30

Jag har noll med inspiration när det gäller maten, inte alltid men för det mesta! Jag förstår inte hur andra kan ha så mycket fantasi jämnt och ständigt?! Jag rotar i kylen, frysen och skafferiet flera gånger under dagen, utan att komma på vad man ska äta! Helt plötsligt är klockan 15.00 och jag vet fortfarande inte vad vi ska äta, så det slutar med att jag slänger ihop något enkelt och "tråkigt" som pasta och köttbullar el dylikt bara för det går snabbt.

Jag har försökt göra matlistor så det ska underlätta, men knappt så jag får till en sådan simpel sak ;-) då är det illa! När man frågar Micke om förslag så säger han: Ta bara något, du kommer nog på något gott. Gaaah! Nej jag hatar att behöva fundera, rota, fundera, sucka och sen slänga ihop en rätt mot min vilja! ^^ 

Den ända gången jag har bra fantasi är dagarna efter vi har mathandla då vi har allt hemma! Men som nu börjar det eka tomt överallt och då är det ett h*vete och komma på vad man ska äta! Och nu när Kevin äter vår mat också, så är det ännu svårare! Kan ju inte göra exakt vilken mat som helst om man inte ska göra något till honom. Men när jag knappt kommer på vad vi ska äta så är det inte lättare och komma på vad han ska äta....

Nej jag beundrar alla som har bra fantasi. Nej dags och fixa någon mat. Annars får vi svälta ;-)

 

Ovido - Quiz & Flashcards