mammatherese

Alla inlägg under augusti 2012

Av Therese Lindström - 16 augusti 2012 10:55

 

Vad ser ni när ni kollar på den här bilden? Jag ser en söt och glad tjej som ser trevlig ut! Ser ni något som skiljer denna kvinna från mängden? Nej jag tänkte väl det. Jag ser inte heller något konstigt! Men det finns faktiskt något som gör att den här kvinnan skiljer sig från mängden....

Det finns säkert någon där ute som läser min blogg som inte vet om detta jag tänker berätta nu.

Jag har ett handikapp. När jag brukar berätta det för folk så blir dom förvånade & säger direkt, det syns inte. Nej för alla handikapp syns inte! Mitt handikapp heter: Lätt lindrig utvecklingsstörning.

Fakta: Utvecklingsstörning, förståndshandikapp eller begåvningshandikapp är när en människas kognition inte utvecklas normalt. Man har inte samma förutsättningar som andra för att förstå, lära sig nya saker och uttrycka sina tankar och känslor. De medicinska uttrycken för utvecklingsstörning är mental retardation eller psykisk utvecklingsstörning. Utvecklingsstörning är en svårare form av inlärningssvårigheter.

Jag vet inte varför jag delar med mig utav det eller vad jag egentligen vill komma fram till! Men kände bara för att "skriva av mig" hoppas inte någon blir "skrämd" och försvinner. Jag är samma människa som innan :)



Av Therese Lindström - 16 augusti 2012 09:50

Godmorgon allesammans! Inatt väckte Kevin mig. Tror klockan var runt 03.30, var alldeles för trött för och orka tänka klart. Jag behövde bara lägga rätt honom, ge nappen och pussa lite på honom. Sen somnade vi båda om! Så det gick med andra ord väldigt smidigt. Nästa gång vaknade jag vid 06.00 för och kolla vad klockan var, fall det var dags och gå upp eller om jag kunde sova en stund till. Ser att älsklingen ligger & sover fortfarande! Micke går upp vid 05.40 så jag fick väcka och meddela honom att han försovit sig lite. Ett oj mumlade han fram & gick upp! Somnade om och vaknade vid 8.30

Gick ner med Kevin och vi käkade frukost. Och plötsligt knackade det hårt på ytterdörren. Jag tänkte för mig själv, vem i hela friden kommer nu? Öppnade och ser att det var "pellets gubben" . Gick ut och visade honom var pelletsen skulle stå. Gick sen in och fortsatte och käkade frukost och drack kaffet. 

Har nu lagt Kevin för att sova sin fm lur. När han vaknar ska jag slänga i en tvätt i maskin, plocka i köket och sen ska vi gå en kort promenad runt kvarteret :0) funderar även på att gå ut i skogen & kika lite. Ska kolla hur det ser ut för kantarellerna! Tror dessvärre att det inte kommit upp så många. Men skadar inte och kolla! :D


Blev och tänka på en sak, angående att Kevin vaknar på natten. När Kevin hade kolik så skrek han stort sätt hela dagarna! Så när kvällen/natten kom var man helt slut i huvudet och jag hade en sådan fruktansvärt tur att Kevin sov hela nätterna. Så det gav mig energi till den kommande dagen. Så att Kevin vaknar nu på nätterna då och då det gör inte så mycket. För han är så enkel att ha och göra med på dagarna! ^^ Om ni förstår hur jag tänker?! Har lite svårt och förklara ibland.. Hehe!

Nej ska fixa lite

Av Therese Lindström - 15 augusti 2012 15:09

 


Det finns säkert de som tycker att det är riktigt tjatigt när jag skriver om Kevin hela tiden & lägger upp bilder. Jag har dock inte hört något. Men om det är så, så är det inget jag kommer ursäkta mig för, minska eller sluta med! Ni läser min blogg frivilligt. Jag skriver främst för min egen skull. Men också för att de som är intresserade ska kunna följa utvecklingen ect. Så jag säger bara en sak, blunda eller njut! ^^ ;-) 


Jag älskar dig otroligt mycket Kevin. I mina ögon är du helt perfekt. Du är söt, fin, vacker och underbar. Det spelar ingen roll vad du än gör, så kommer jag alltid älska dig. Kärlek till ens barn är den ända kärleken som varar föralltid! (bortsätt familj och släkt) men syftar mer att förhållande kanske aldrig varar förevigt) aja, ni fattar ;-) Jag skulle kunna skriva massor om hur lycklig jag är. Men nöjer mig såhär... För stunden!


Så älskad från första stund

Av Therese Lindström - 15 augusti 2012 13:33

Kevin & mamma har haft lite altan häng! Eftersom det är varmt ute så fick "lilleman" passa på att vara nakenfis, vädra rumpan lite och det var uppskattat



         


Gäller & passa på att ta fina "sommarbilder" , för snart är sommaren över för denna gång!
Har inte "ansträngt" mig sådär jätte mycket, men tycker ändå att bilderna blev bra :)

Av Therese Lindström - 15 augusti 2012 10:39

Första kyssen kan vara den första någonsin, men det kan också vara den första med sin sambo! Det finns inga "regler" som säger vem den första kyssen "ska" vara med. Jag kommer iaf välja att skriva om första kyssen med Micke <3


Den första kyssen med Micke skedde hemma hos honom, efter att vi hade tittat på film tillsammans. Om inte minnet sviker var det på andra dejten =) den första kyssen var riktig bra och fin. Det pirrade i hela kroppen. Allting var sådär magiskt som det bara kan vara i filmer ;-) redan då kände jag, den här killen kommer jag leva mitt liv med.

När man träffar sin "kärlek" så ska man ju gå ganska långsamt fram, för det är så "samhällets regler" är. Men vi båda kände på en gång att det kändes rätt till 110% så vi skyndade på allting och det har gått hur bra som helst.

"Första helgen" efter att vi hade börjat dejta så sov Micke över hos mig och efter det så sov han aldrig hemma igen <3 vi var oskiljaktiga åt! :)

Efter 2månader tillsammans upptäckte jag ett + på stickan och vi valde att behålla "bebisen" . Då vi båda var i mot abort. Visst var vi lite osäkra hur allting skulle gå? vi hade bara varit tillsammans 2månader och vi skulle ha bebis inom 9månader. Men vi chansade.

När vi hade varit tillsammans i 3månader flyttade Micke in i min lägenhet. Och när vi hade varit tillsammans i 10månader flyttade vi till ett hus (där vi bor nu) och den 3oktober föddes vår son <3

Så även om vi skyndade på allting så har det bara känts bra och jag är glad över att vi valde och göra som vi gjorde. Det har funkat bra för oss. För andra så hade det kanske tagit slut långt innan. Vad det egentligen berodde på att det funkade så bra? det vet jag inte. Vi är helt enkelt menade för varandra <3

Jag älskar dig Micke! <3 Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Även den dagen vi går skilda vägar åt.Det kanske låter "konstigt" men är det.

 

Micke, världens bästa sambo, kompis och pappa! "Mannen" i mitt liv <3



Av Therese Lindström - 15 augusti 2012 10:13

Jag hankar mig fram som en gravid anka! Måste se roligt ut, nog för att det bara är jag som ser det. Micke är ju på jobbet. Nej jag är inte gravid. Men går ändå som någon gravid anka. Jag har svårt att gå upprätt, då det känns som jag har fått en låsning av något slag! Jag vet inte hur jag ska göra för att få rätsida på det här heller! Har provat och tagit alvedon (det är det ända vi har hemma) och smort in ryggen med voltaren! Det känns lite bättre, men helt bra är det inte. Får se om det ger med sig snart? Annars får jag gå iväg med ryggen till någon?!

Även om jag har problem med ryggen så hindrar det mig inte ifrån att leka med min son inte behöva bli lidande för att min rygg "dummar" sig. Lite jobbigt är det när vill bli buren som igår, men jag biter ihop! Har inte så ont att jag inte kan bära honom. Men det känns!


Inatt har Kevin sovit hela natten, utan krångel. Snacka om att jag var gladi morse när jag vaknade! En godnatt sömn var precis vad jag behövde. Så idag känner jag mig pigg, glad och utvilad. Dessutom sov Kevin till 8.00 Hoppas att han fortsätter sova bra framöver!

Ska strax sätta mig på altan & njuta av solen som är framme. Man vet ju inte hur mycket sol det kommer vara framöver! Så gäller och passa på! Kanske skulle köra en maskin med tvätt & hänga ut tvätten.

Nähe det här duger inte. En uppdatering till i bloggen och sen ut på altan <3

Av Therese Lindström - 14 augusti 2012 14:33

2 timmar kvar, sen kommer älsklingen hem. Dagens höjdpunkt!

Lade Kevin för och sova em middags luren, som vanligt. Men idag vill han inte sova. Det verkar som att tänderna bråkar. Efter gallskrik fick han komma upp! Får se hur den här natten blir? Jag kan nog förvänta mig noll med sömn.

Har fått ont i ryggen, precis ovanför rumpan. Vet inte varför? Har inte gjort något speciellt, vad jag vet. Aja, jag överlever. Ska strax ta i tu med dagens middag. Idag blir det tager vad vi haver middag. Med andra ord ska slänga ihop potatis, köttbullar och korv i en röra! ^^ inge vidare lyx, men det funkar det med..

Nepp här kan jag inte sitta. Lär knalla.

Av Therese Lindström - 14 augusti 2012 14:23


Tävling Swebaby namnnappar!


 

 

Jag tävlar hos Debbie- Mamma till 2 prinsar om ett valfritt paket med namnnappar från swebaby.se!

Tävla HÄR du med!

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards